Jeugdvoetballers voetballen voor jongeren met een beperking

Foto:

De KNVB heeft het weekend 12 en 13 september uitgeroepen tot het campagneweekend voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Het campagneweekend staat volledig in het teken van de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker toernooi (vanaf 12 jaar) en de KNVB Zwaluwen Jeugd Reeks (tot 12 jaar).

Het campagneweekend voor District Oost vindt deze keer plaats bij vv Beuningse Boys.

Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie is dat iedereen moet kunnen genieten van voetbal en het verenigingsleven, dus ook jongeren met een beperking! De Zwaluwen Jeugd Actie zet zich hier dan ook met hart en ziel voor in.

KNVB Zwaluwen Jeugd Beker toernooi

De bijna 500.000 jeugdspelers die ieder voetbalseizoen meedoen aan de Zwaluwen Jeugd Beker en de Zwaluwen Jeugd Reeks voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Ze komen hiermee in actie voor jongeren met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland! De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Met het geld dat wordt ingezameld door de Zwaluwen Jeugd Actie worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Meer dan 6 miljoen euro

De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 60 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij al bijna 7 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking.

VV Beuningse Boys

Dit jaar wordt de opening van het campagneweekend op de velden van de Beuningse Boys gehouden op zaterdag 12 september om 10 uur. Daarbij zijn diverse KNVB functionarissen en de Beuningse wethouder Piet De Klein bij aanwezig. Via de Zwaluwen Jeugd Actie heeft de club 5 jaar geleden de V+ pannakooi kunnen aanschaffen voor hun Voetbal+ team (zie foto).

Natuurlijk zijn de Covid-19 regels bij de wedstrijden en in de openbare gelegenheden van kracht.

Reacties