Beuningse Boys wint ook derde bekerwedstrijd

Op een zonovergoten Sportpark Oscar Carre stonden Nijmegen en Beuningse Boys tegenover elkaar. Beide teams hadden de eerste 2 bekerwedstrijden gewonnen en dus stond een plek in de volgende ronde op het programma. Beuningse Boys heeft aan een gelijkspel genoeg daar De Boys het beste doelsaldo hebben.

De beginfase van de wedstrijd verloopt rommelig. Beide teams zijn slordig in de passing en het spel speelt zich vooral op het middenveld af. Naarmate de wedstrijd vordert gaat Beuningse Boys beter voetballen en speelt het de bal makkelijker rond. Na 14 minuten spelen resulteert dit dan ook in een terechte 0-1 voorsprong voor Beuningse Boys, het is Lorenzo Rieken die na een mooie aanval die via Jens Arnouts en Roan Dollman het eindstation is en de bal binnen kan tikken. Hierna is het Nijmegen dat een dot van een kans krijgt om de score weer in evenwicht te brengen maar de spits schiet oog in oog met keeper Tim van Lierop de bal naast het doel. Na een halfuur wordt het 0-2 als er weer een mooie Boys aanval op de mat gelegd wordt en het ditmaal Glenn Muller is die de pass van Mick in den Bosch op waarde schat en de 0-2 tegen de touwen weet te schieten. Vlak voor rust wordt het ook nog 0-3 als Beuningse Boys een vrije trap slim snel neemt en Lorenzo Rieken zijn 2e goal weet te maken.

Na de rust is het Beuningse Boys dat de wedstrijd controleert en de bovenliggende ploeg is. Wel komt Nijmegen een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het strafschopgebied maar door ingrijpen van onder andere keeper Tim van Lierop en verdediger Ricardo van Herreveld weet Beuningse Boys het doel schoon te houden. Ook heeft het geluk dat de spits van Nijmegen de bal eenmaal op de lat ziet belanden. Aan de andere kant weet Beuningse Boys nog een keer te scoren en is het Twan Arnts die vanaf de linkerkant de bal goed voor het doel brengt en Jasper Bruisten die weet te scoren.

Beuningse Boys weet dus ook de 3e bekerwedstrijd te winnen en houdt ook voor de 3e keer achter elkaar de 0. Ook bekeren ze een ronde verder. Komende zondag start dan eindelijk weer de competitie en wel met een thuiswedstrijd tegen VDZ uit Arnhem. De aftrap op Sportpark De Ooigraaf is om 14.00 uur.