Ewijk begint seizoen met verdiende én onnodige nederlaag in Haalderen

Ewijk kreeg na een minuut een uitgelezen mogelijkheid de score te openen toen na een interceptie Luuk Könning alleen voor de keeper belandde om daar helaas slechts een rollertje af te leveren. De herkansing kwam nog geen 3 minuten later toen Luuk de keeper zo maar kon passeren maar besloot te schieten maar de bal niet voorbij de keeper kreeg.

HAVO voetbalde zich na 8 minuten voor het eerst goed door de Ewijkse defensie en leverde vanaf rechts een schot waar Jan Cobussen ternauwernood met de voet kon redden. Vlak daarna kwamen de geel zwarten weer door en kon Lars van de Coolwijk ternauwernood op de lijn redding brengen. De hierop volgende corner werd weggewerkt maar uiteindelijk in 2e instantie keurig binnen gewerkt: 1-0

Ewijk vocht zich nu weer terug in de wedstrijd. Na een goede interceptie kon Luuk Könning worden weggestuurd maar de kansrijke situatie kon niet worden afgerond aangezien de voorzet net niet aankwam. Even later een doorbraak maar de grensrechter van HAVO vlagde deze af. Na een goed half uur een prima uitbraak via Tom Diebels die alleen op de keeper af ging, maar ook hij wist het net nog niet te vinden. Na nog een paar halve mogelijkheden brak de rust aan met 1-0 en dat had Ewijk aan zichzelf te danken. Maar gezien het spelbeeld aanknopingspunten genoeg voor de 2e helft.

Na rust direct een wissel, waar Sil Bredewout de geledingen kwam versterken. Na een gelijk opgaande eerste 10 minuten ineens weer 2 mogelijkheden achter elkaar voor HAVO. De eerste mogelijkheid wordt vrijstaand hoog overgeschoten, de 2e vliegt erin vanuit een scrimmage. Nu ging het snel: 5 Minuten later alweer 2-1: uit een mooie voorzet van Brian de Groot weet Tom Diebels prachtig binnen te schieten.

De wedstrijd ligt zo weer open en Ewijk werkt hard voor een gelijkmaker. Meteen daarna 2 goede mogelijkheden waar de vlaggenist van HAVO helaas nu wel discutabel vlagt. Zo ontneemt hij Ewijk 2 mooie mogelijkheden. Aan de andere kant lijkt het buitenspel maar wordt niet gevlagd en komt HAVO op een 3-1 voorsprong.

Ewijk komt daarmee in een moeilijke fase want de ruimtes worden groter. Hier laat HAVO ook het betere van het veld spel zien en komt in de 72e minuut zelfs op 4-1. Ewijk blijft te onrustig en is slordig in de aannames zodat er lange tijd weinig kan worden gecreëerd. Toch blijft de ploeg hard werken. Met de wissels van Bas Jacobs en Danny Kuijpers worden ook de aanvallende intenties verder vormgegeven en vlak voor tijd leidt dat ook tot de verdiende 4-2 uit een corner binnen gewerkt door Luuk Könning.

De kop is er zo af. Een duidelijke nederlaag maar eentje met perspectief. Waren de kansen in de beginfase benut had Ewijk de wedstrijd meer kleur kunnen geven. Volgende week alweer een herkansing als DVOL op bezoek komt op de Blatenplak.