Het Dijkmagazijn organiseert Uiterwaarden-5-kamp

Foto: Het Dijkmagazijn

De Grieken deden het al: een pentathlon oftewel een vijfkamp. Vijf verschillende sporten dwars door de wilde natuur. Op woensdagmiddag 30 september heeft Het Dijkmagazijn een parcours uitgezet voor een moderne vijfkamp.

De verschillende “sporten” die worden gecombineerd zijn: speerwerpen met wilgentakken, klimmen door de dikke wilg, slingeren aan een touw en nog een paar buitenactiviteiten. Paardrijden en zwemmen horen er deze keer niet bij, want de Koniks zijn wilde paarden die je zelfs niet mag aaien, en zwemmen in de Waal is gevaarlijk vanwege de draaikolken. Maar verder kan er in deze natuurlijke sporthal erg veel.

Wie zin heeft om mee te doen moet niet bang zijn voor een schrammetje of vieze kleren. En al is het een wedstrijd, aan het eind zullen álle deelnemers als winnaars uit de bus komen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Uiterwaarden-vijfkamp, woensdag 30 september 2020 van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

 

Reacties