Hockeydames Beuningen delven onderspit tegen Breda

Het is Dames 1 van hockeyclub MHCB niet gelukt om te stunten tegen topploeg Breda. Ondanks goed en gedisciplineerd spel, lukte het niet om de punten in eigen huis te houden: 1-2.

Beuningen begon scherp aan de wedstrijd en overrompelde daarmee de tegenstander. Binnen een minuut al een eerste kans en ook al snel een eerste strafcorner, maar het doel werd niet gevonden. Breda nam langzaamaan het initiatief over, had ook het meeste balbezit, maar Beuningen verdedigde goed. Op slag van rust kreeg Breda nog een strafcorner. Uit de rebound werd de bal achter keepster Sophie van der Linden gefrommeld, waarmee de Bredase formatie met een voorsprong de rust in ging.

Na rust was het wederom snel raak, toen een spits van Breda zich slim vrij speelde en de 0-2 binnen prikte. Ondanks deze tegenslag, bleef Beuningen goed georganiseerd spelen. Het werd een kwartier voor tijd beloond met een doelpunt van Teske Hendrikson, die geheel vrijstaand de aansluitingstreffer kon binnen flatsen. Ondanks aandringen en jagen op de gelijkmaker, bleef een tweede treffer uit.

Met opgeheven hoofd kunnen de dames vooruitkijken naar de volgende topploeg die op bezoek komt. Komende zondag staat het treffen met Gooische in de planning.

Tekst: Joost Alkemeda