Beuningse Boys onderuit bij GVA

Zondag reisde Beuningse Boys af naar Doornenburg om daar de eerste uitwedstrijd van het seizoen te spelen tegen de plaatselijke GVA. Beuningse Boys moest het doen zonder de geschorste Bram Langedijk en Lorenzo Rieken. Daarnaast waren Teun Peters en Dennis Arts. Daarnaast haakte ook Jens Arnouts nog af tijdens de warming up.

Vooraf gaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een trouwe Boys supporter.

De eerste 5 minuten is het vooralsnog aftasten en afwachten. Maar na 6 minuten is het meteen raak voor de thuisploeg als spits Tom te Boekhorst bij de 2e paal geheel vrijstaand een corner binnen weet te koppen. Beuningen probeert vervolgens wel wat terug te doen maar het komt niet verder dan wat schotjes van afstand. GVA hanteert vooral de lange bal en probeert op die manier bij het Beuningse doel te komen. Een zo’n aanval leidt weer tot een corner voor de thuisploeg en weer is het Tom te Boekhorst die bij de 2e paal binnen kan koppen en de ruststand op 2-0 brengt.

Beuningse Boys komt na de rust goed de kleedkamer uit en weet al snel de aansluitingstreffer te maken als Roan Dollmann in 2 pogingen het net weet te vinden. Lang kan Beuningse Boys niet genieten van de aansluiting want amper 3 minuten later is de marge weer 2 als opnieuw Tom te Boekhorst mag scoren en zo zijn 3e van de middag weet te maken. Ditmaal doet hij dat door een vrije trap binnen te tikken. Hierna is het Beuningse Boys dat meer gaat aanvallen maar pech heeft in de afronding en onder andere Glenn Muller 2 dotten van kansen ziet missen. Aan de andere kant stopt keeper Tim van Lierop een strafschop van Tom te Boekhorst. Zo eindigt deze wedstrijd in een 3-1 nederlaag.

Gezien de 2e helft had er zeker meer ingezeten voor Beuningse Boys maar ontbrak het bij De Boys vooral aan de afronding. Voetballend gezien was Beuningse Boys de betere ploeg. Zondag speelt Beuningse Boys opnieuw een uitwedstrijd dan word er gespeeld in en tegen Driel. De aftrap is om 14.00 uur.