Sportscholen voeren zaterdag actie

Foto: 5132824 via Pixabay

Sportscholen in het hele land voeren morgen (zaterdag) actie voor heropening. Bij onder meer Go4Fit in Beuningen kun je vanaf 09:00 uur demonstratief buiten sporten (corona-proof).

Het is een landelijke actie onder de naam Sportscholen Open, waarbij inmiddels meer dan 350 sportscholen aangesloten zijn en het aantal blijft groeien. Zie hier een uitgebreide lijst.

‘Met de actie vragen wij om aandacht voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. We geven zaterdag coronaproof buitenfitness en ‘groepsles’. We gaan letterlijk de straat op’,  aldus Annemiek Smegen van QUENO Sport & Fitness Westerbork.

Veilig
Momenteel zijn meer dan 2500 fitnesscentra gesloten. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en die nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. Dat kan zonder problemen: in de sportschool, binnen, veilig en op 1,5 meter afstand.

‘Niet sporten zorgt voor: overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, verminderde immuniteit, stress, depressie, burnout, hart- en vaataandoeningen en meer. Daarom is het tijd voor een aanpak gericht op gezondheid en herstel’, benadrukt Annemiek Smegen. Zij en haar collega’s begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken.

Zaterdag start QUENO Sport & Fitness aan de Hoofdstraat 55 te Westerbork met een shape groepsles om 09:00 uur. Vervolgens kan er van 10:00 tot 13:00 getraind worden op de fitnesstoestellen die buiten op veilige afstand worden neergezet. Zie queno.nl/agenda.

Reacties

Cookieinstellingen