MHC Beuningen Dames 1 boekt eerste overwinning

In de vierde speelronde van de Overgangsklasse heeft Beuningen Dames 1 haar eerste overwinning te pakken. In een sterke wedstrijd werd Alecto met 3-2 verslagen. De ploeg van Joost Alkemade stijgt hiermee van de laatste naar de achtste plek op de ranglijst.

Al heel snel kwam de 1-0 op het bord. Na een goede actie van Ankie Hendrikson werkte Keri Donkers beheerst de bal in de verre hoek binnen. Beuningen kreeg vervolgens legio mogelijkheden om de score uit te breiden, maar verzuimde dat. Aan het einde van het derde kwart zorgde een ongelukkige glijpartij ineens voor een kans voor de bezoekers. Dit resulteerde in een strafbal, die koelbloedig werd benut. Een volgende slordigheid in de opbouw, aan het begin van het tweede kwart, leidde tot een strafcorner. Ook met deze buitenkans wisten de bezoeksters wel raad: 1-2. Ondanks diverse kansen voor Beuningen, was dit ook de ruststand.

Na rust heersten de Beuningse dames nog steeds. Iris Willems wist met een strak backhandschot de gelijkmaker te scoren. Niet veel later kwam Beuningen ook op voorsprong. Carlijn van Winssen tipte heel leep de 3-2 over de Leidse keepster. Hoewel er nog kansen kwamen op een grotere voorsprong, vielen er geen doelpunten meer. Een knappe en verdiende overwinning voor Beuningen.

Volgende week speelt Beuningen uit tegen Leiden, wat eveneens vier punten heeft na vier wedstrijden.