Bij schoolvoetbal Gemeente Beuningen rolde de bal weer

Foto: Bart van Run

Nadat corona twee schooljaren roet in het eten had gegooid betreffende het scholieren voetbaltoernooi binnen De Gemeente Beuningen, was het gelukkig nu weer mogelijk om het jaarlijkse K.N.V.B.- scholierenvoetbal door te kunnen laten gaan. Voor veel kinderen is het een jaarlijks hoogtepunt in hun basisschoolleeftijd.

De herinnering om samen met je klasgenootjes in de kleedkamer te zitten in afwachting van de wedstrijd, de aanmoedigingen te horen als je met je teamgenoten het veld opkomt, de spanning van de wedstrijd, de traktatie van je leerkracht aan het eind van de avond en het napratend terugfietsen naar huis kunnen veel volwassenen nu nog oproepen. Nieuw dit jaar was dat zowel de jongens als de meisjes speelden in achttallen.

Op maandag 4 en donderdag 7 april werden de poulewedstrijden op de velden van W.V.W. in Weurt gespeeld. Tientallen jongens en meisjes speelden niet alleen om de eer van de school maar ook om een plek in de finaleronde. Een extra stimulans voor iedere speler en speelster waren alle aanmoedigingen van klasgenootjes, ouders en andere belangstellenden die, ondanks het mindere weer, naar het sportpark in Weurt waren gekomen. Een aantal scholen hadden zelfs spandoeken gemaakt om hun spelers en speelsters een hart onder de riem te steken.

Bij de jongens wisten uiteindelijk De Hoeven 1, De Ruyter en beide teams van De Dromedaris door te dringen tot de finaleronde op de velden van Beuningse Boys in Beuningen. Bij de meisjes waren dit de Montijn en De Dromedaris.

Onder aanmoediging van nog meer toeschouwers dan bij de poulewedstrijden, werd op donderdag 14 april de finaleronde gespeeld. Hierbij wist bij de jongens De Dromedaris in een bloedstollende finale De Hoeven te verslaan. Zelfs na een 2-0 achterstand gaf De Dromedaris niet op en na de stand op 2-2 te hebben gebracht, wisten zij in de laatste minuut zelfs de winnende goal te scoren. Bij de meisjes was de finale zelfs nog spannender. Hierbij moest na een 1-1 eindstand, strafschoppen de beslissing brengen. Dit lukte de Montijn net iets beter dan De Dromedaris waardoor zij met de beker naar huis gingen. Alle bekers werden uitgereikt door de kinderburgemeester van Beuningen, Quinty de Bruijn.

Cookieinstellingen