Beuningse Boys een zege verwijderd van kampioenschap

Foto: Paul Eggenhuizen

Zondag stond voor Beuningse Boys de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op bezoek op de Ooigraaf kwam RODA’28 uit Winssen. Kortom een gemeentelijke derby dus! Beide teams hebben de punten hard nodig dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Beide teams gaan aanvallend van start en proberen het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Gescoord wordt er echter nog niet. Wel is het Beuningse Boys dat beter in de wedstrijd komt en RODA’28 meer terug dringt. Enig smetje is het uitvallen van buitenspeler Sam Niland, die met een enkelblessure het veld moet verlaten en vervangen wordt door Glenn Muller. Laatst genoemde zorgt ervoor dat Beuningse Boys na ruim een halfuur op een 1-0 voorsprong komt als hij met een hard laag schot keeper Bart Janssen kansloos laat.

Na de rust is het Beuningse Boys dat de bovenliggende partij blijft maar onzorgvuldig is in het benutten van de kansen. Ook moet gezegd worden dat RODA’28 doelman Bart Janssen een sta in de weg blijkt. Na ongeveer een uur spelen komt dan toch de bevrijdende 2-0 op het scorebord als aanvoerder Bram Langedijk een vrije trap van Lorenzo Rieken binnen weet te koppen. RODA’28 gaat op zoek naar de aansluitingstreffer maar verder dan een kopbal die net naast het Beuningse doel gaat komt het niet. Het slotakkoord is voor Boys speler Twan Arnts die uit een razendsnelle counter alleen voor de keeper geen fout maakt en de eindstand bepaald op 3-0.

Achtervolger Trekvogels heeft op bezoek bij Eldenia geen fout gemaakt en ook gewonnen waardoor het kampioenschap op de laatste speeldag beslist gaat worden. Beuningse Boys heeft het kampioenschap in eigen hand want met 2 punten meer dan Trekvogels reist het af naar DVOL om daar het karwei af te maken. De aftrap op tweede pinksterdag in Lent is om 14.00 uur. De Boys hopen op de massale steun van de supporters langs de lijn in Lent.

Cookieinstellingen