Beuningse Boys kampioen 3e klasse C

2e pinksterdag 6 juni was het zover. Beuningse Boys kon in de uitwedstrijd bij DVOL in Lent het kampioenschap van de 3e klasse C veilig stellen. Alleen bij een overwinning zou de kampioensschaal mee naar Beuningen gaan.

Onder het toezien van honderden Beuningse supporters, waaronder Burgemeester Daphne Bergman en Wethouder van sport Alwin Steeg werd er om 14.00 uur afgetrapt. De eerste 20 minuten gaat het gelijk op en lijkt er wat spanning te zitten in de Beuningse beentjes en wordt er nog niet veel gecreëerd. DVOL komt ook een paar keer dicht in de buurt van het Beuningse doel maar weet ook niet te scoren. Het duurt tot de 40e min voordat iedereen in Beuningen echt op veert als Beuningse Boys een penalty krijgt nadat Dennis Arts in het strafschopgebied neergelegd wordt. Bart Schiks gaat achter de bal staan maar schiet de strafschop helaas naast het doel. Gelukkig schiet de scheidsrechter dat er een DVOL speler te vroeg in komt lopen en dus mag Bart Schiks nog een keer aanleggen voor de strafschop. Ditmaal weet hij wel te scoren en dus staat Beuningse Boys 0-1 voor. Een paar minuten later is het 0-2 voor Beuningse Boys als Glenn Muller profiteert van slecht werken van de keeper en de bal simpel binnen weet te tikken.

In de tweede helft is het DVOL dat de spanning terug in de wedstrijd brengt als Luuk Geerlings de aansluitingstreffer weet te scoren. Gelukkig is de spanning maar van korte duur want 5 minuten na de 1-2 is het Roan Dollman die na een zeer mooie solo keeper Patrick Braakman van DVOL kansloos laat en de stand op 1-3 weet te brengen. Het verzet van DVOL lijkt hiermee gebroken de grootste spanning is van de wedstrijd. Het slotakkoord is voor Stan van Aalten die een lange bal op waarde schat en weet te scoren en daarmee de eindstand op 1-4 weet te bepalen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Beek barst er een Beunings feest los op het veld en ontvangt aanvoerder Bram Langedijk uit handen van voorzitter van Beuningse Boys Kees Broekman de kampioensschaal. Spelers en staf gefeliciteerd met de promotie naar de 2e klasse! Iedereen bedankt voor de massale steun dit seizoen en op naar het volgende seizoen in de 2e klasse.