Beuningse Coen wordt 1e op NK bankdrukken bij Speijers Sports

Foto:

Beuningen – Afgelopen zondag 18 september vond het Nederlands Kampioenschappen bankdrukken plaats bij Speijers Sports in Beuningen. De Beuningse Coen Wijnia (26) deed mee en won de eerste plaats door maar liefst 182,5 kg te verplaatsen.

Dit was het derde jaar dat Coen deelnam aan de Nederlands Kampioenschappen, waar hij voorgaande jaren op de tweede plaats eindigde. “Met een trots gevoel kan ik terug kijken naar het mooiste NK dat ik ooit heb gedraaid, en dan ook nog in eigen huis.” Wijnia werkt namelijk als trainer bij Speijers Sports, en had daarmee het thuisvoordeel. Bekend terrein, maar ook extra druk vertelde Coen; “er waren ontzettend veel toeschouwers toen ik aan de beurt was, ik denk wel 200 waarvan heel veel bekenden, waardoor ik extra zenuwachtig was. Het was een ontzettend spannende wedstrijd omdat het gelijk op ging. Zo wel ik als de nummer twee hadden 182,5 kg gedrukt, maar op minder lichaamsgewicht pakte ik mijn eerste titel als Nederlands kampioen.”

Dit jaar was Speijers Sports voor het eerst gastheer voor het NK Bankdrukken, om 80 atleten, hun coaches en fans welkom te heten en te verzorgen. De powerlift sport, waar bankdrukken een van de disciplines van is, is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid en ook bij Speijers Sports worden er al regelmatig powerlift workshops gegeven zodat iedereen met de sport kennis kan maken. Speijers Sports is daarnaast ook een van de weinige locaties in de omgeving die beschikt over officiële wedstrijd set up, equipment en gewichten van het merk Eleiko uit Zweden, waardoor de sportschool als locatie voor het NK in aanmerking kwam.

Het hele evenement werd verzorgd door veel vrijwilligers vanuit de KNFK Powerliften bond en van Speijers Sports, die zich allemaal keihard ingezet hebben om dit NK tot een groot en gezellig succes te maken. Eigenaar Remo Speijers hielp zelf ook mee als een van de laders en spotters: “Omdat Coen meedeed, wilde ik hem graag extra ondersteunen en hem letterlijk en figuurlijk naar zijn kampioenstitel tillen, haha. Deze jongen heeft heel veel talent en discipline, dus we verwachten nog veel overwinningen van hem in de toekomst. Hij heeft het echt geweldig gedaan en iedereen van Speijers Sports is ontzettend trots op hem,” aldus Speijers.

Cookieinstellingen