2 medailles voor Beuningen op het NK bankdrukken bij Speijers Sports

Foto: Speijers Sports

Op zondag 1 oktober 2023 faciliteerde Speijers Sports voor de tweede keer het Nederlandse kampioenschappen bankdrukken, waar ook dit jaar weer een aantal deelnemers vanuit de Beuningse sportschool meestreden voor een medaille.

Speijers Sports- en BHV-trainer Davey Plönes (32) uit Beuningen deed mee in de -66 kg gewichtsklasse, en werd met een indrukwekkende 100 kg Nederlands kampioen en ging met een gouden medaille naar huis. Zijn collega Speijers Sportstrainer en voormalig Nederlands kampioen Coen Wijnia (27) uit Beuningen wist in de zwaarste gewichtsklasse van 120+ wederom 182,5 kg weg te drukken, dat hem dit jaar een bronzen medaille opleverde.

De beste prestaties van de dag staan op naam van Jeffrey Hasselt, uitkomend in de -83 kg klasse en Ilja Strik, uitkomend in de -84 kg gewichtsklasse. Jeffrey drukte een gewicht van 190 kg en Ilja pushte 125 kg weg, waardoor ze allebei op basis van punten met de titel ‘best lifter’ naar huis gingen. Het meeste gewicht, maar liefst 240 kg, werd uitgedrukt door Sebastiaan Tempelaars uitkomend in de 120+ klasse, die daarmee ook de titel Nederlands kampioen veroverde.

Dit was het tweede jaar op een rij dat Speijers Sports het NK Bankdrukken hostte dat wordt georganiseerd door de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Remo Speijers, eigenaar van Speijers Sports, is blij met het verloop van het evenement waar afgelopen zondag ruim 500 atleten en bezoekers op afkwamen. “Alles zat mee, het weer én de sfeer waren goed. Het hele evenement draait op vrijwilligers, en we zijn erg blij met alle hulp die we gekregen hebben van enthousiaste sporters en ons eigen team. De positieve reacties van de deelnemers, de atleten en van de bond over onze locatie en faciliteiten zijn dan ook onder andere aan alle vrijwilligers te danken!”

Ben je niet zo bekend met deze sport? Bij een bankdrukwedstrijd mogen de deelnemers na de weging en kledingcheck in drie pogingen een zo zwaar mogelijk gewicht uittillen. Het gaat maar om één herhaling, maar deze moet wel technisch juist uitgevoerd worden om mee te tellen voor de eindscore. De deelnemer wordt daarom omringd door drie juryleden die de uitvoering controleren, en drie spotters, die ervoor zorgen dat het gewicht niet op de deelnemer valt als het toch te zwaar blijkt te zijn. Wil je meer weten over bankdrukken of powerliften? Speijers Sports biedt regelmatig powerlift workshops aan waar je kennis kunt maken met de sport. Volg Speijers Sports op social media voor de aankondiging van de eerstvolgende workshop, of ga een langs bij de prijswinnende trainers, die gewoon bij Speijers Sports in Beuningen te vinden zijn.

Cookieinstellingen