MHCB dames 1 veilig na winst op Twente

04 jun , 1:00 Sport
20240601 70 4k
Wil Kuijpers
Zondag speelden de dames van Beuningen thuis tegen Twente uit Hengelo. Met nog 3 wedstrijden te gaan moesten de Beuningse dames minimaal 1 punt halen om veilig te staan in de competitie. Twente stond 36 punten boven MHCB, maar de Beuningse dames waren vast van plan dat verschil kleiner te maken.
De eerste kansen waren dan ook voor Beuningen. In het eerste kwart opende Esther de score met een rebound na een corner. In het tweede kwart ging het wat gelijk op, maar geen van de ploegen creëerde kansen. Met 1-0 voorsprong ging MHCB de rust in.
In het derde kwart was Twente net wat scherper en dat leidde door wat slordig spelen tot de gelijkmaker. Beuningen liet zich niet van de wijs brengen en met een fraaie backhand goal van Mirjam stond het al vrij snel weer op 2-1.
Beuningen speelde de wedstrijd goed uit en in de slotminuut scoorden ze nog uit een strafcorner. Eindstand 3-1.