Binnenkort Bijzonder genieten in Beuningen

Guus Leijten is waarschijnlijk letterlijk de jongste aanwinst voor het centrum van Beuningen waar hij eind juli de deuren opent van lunchroom Bijzonder genieten. Een lunchroom met bedienend personeel met een verstandelijke beperking.Guus: “Ik kom uit de zorgsector, heb ervaring met werken met mensen met een beperking en wil graag deze groep mensen begeleiden in hun dagbesteding / werkplek. Omdat ik daarbij ook graag zelfstandig wil ondernemen heb ik me niet bij bestaande organisaties, met in grote lijnen dezelfde doelstelling, aangesloten maar juist gekozen voor het starten van Lunchroom Bijzonder genieten. Door deze keuze kan ik mijn eigen ideeën waarmaken.”

“Ik woon in Reek bij Grave en ben in verschillende omliggende dorpen gaan kijken maar de panden die ik daar op het oog had, daar paste het plan eigenlijk steeds niet. Toen ik naar Beuningen kwam en het centrum bekeek sprak me dat meteen aan. Het is leuk met veel winkels en ik was meteen onder de indruk van het pand. De locatie is in mijn ogen super! Ook de gemeente en andere ondernemers zijn enthousiast over horeca in dit pand. Dat gaf bij mij de doorslag om het plan hier in Beuningen neer te gaan zetten.”

“Bij Bijzonder genieten bestaat het bedienend personeel uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen hier in het kader van dagbesteding aan de slag en krijgen daarbij professionele begeleiding. Naast bedienend personeel zijn er ook een beperkt aantal plaatsen in de keuken om de kok te ondersteunen. Ik ben nog op zoek naar mensen uit de doelgroep die het leuk vinden om in de horeca te werken. Meestal wachten ouders of verzorgers af zodat ze kunnen kijken waar hun kind terecht komt. Dat is volkomen terecht want je wilt de sfeer en omstandigheden kennen. Omdat wij nog moeten beginnen is dat lastig maar men kan wel al contact met mij opnemen. We kunnen dan alvast kennismaken en ik kan de plannen toelichten of andere vragen beantwoorden.”

Bijzonder genieten komt aan het Julianaplein 27 in het pand waar voorheen Vakfotografie Beuningen gevestigd was. Er is een smal terras voor de winkel met mogelijkheid om ook op het plein uit te breiden. De openingstijden zijn van 9:30 – 17:00 uur.

Contact Guus Leijten via 06 55882266 of [email protected]

n55cityc7y9md20cfxq3vypb6

px0l90jcfyi5q7hltsycm415r
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt. 
Om de Facebookpost te bekijken, hoef je geen account te hebben.
Cookieinstellingen