Energievisie Beuningen

Foto: publiek domein

Donderdag 29 oktober organiseert de gemeente Beuningen het Beuningse duurzaamheidscafé in MFA ’t Hart in Ewijk. Duurzame ontwikkeling, energiebesparing en schone energieopwekking zijn belangrijk voor de Beuningse toekomst. Daarom start de gemeente, samen met inwoners, bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en andere deskundigen uit onze vier dorpen het co-creatieproces ‘De Beuningse Energievisie’.

Want alleen samen kunnen wij echt werk maken van energiebesparing en een duurzame energieopwekking in Beuningen. Wij willen u van harte uitnodigen om met ons mee te denken!

Waarom een Energievisie voor Beuningen?

Fossiele brandstoffen worden schaarser en het winnen en gebruik van deze fossiele brandstoffen levert milieuverontreinigingen op. Aan de andere kant biedt duurzame energie ook kansen voor de lokale en regionale economie en werkgelegenheid. De gemeente Beuningen wil daarom anders omgaan met energie. Dit kan door een zogenaamde energietransitie: minder energie gebruiken (besparing) en meer duurzame energie opwekken. 0nze doelstelling is om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat wij op jaarbasis per saldo evenveel energie duurzaam opwekken als afnemen.

Samen naar Energieneutraal

Maar hoe gaan we dat bereiken? De gemeente Beuningen kan en wil deze transitie naar een duurzaam Beuningen niet alleen realiseren. Daarom gaan we het komende half jaar samen met onze inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen een Beuningse Energievisie opstellen. Deze energievisie geeft aan welke acties en projecten wij gezamenlijk de komende jaren op duurzaam energiegebied gaan uitvoeren en realiseren.

Aftrap

De gezamenlijke aftrap van ‘De Beuningse Energievisie’ vindt plaats op 29 oktober 2015 in MFA ’t Hart in Ewijk. De avond wordt geopend door Reinier van den Berg, de RTL4-weerman. We presenteren die avond ook waar we staan op energiegebied: hoeveel energie gebruiken onze huishoudens, hoeveel energie verbruiken de Beuningse bedrijven, en waar liggen kansen voor duurzaam energiegebruik. Ook vertellen wij deze avond hoe het vervolg van het traject eruit ziet en wat u en wij daar in betekenen. De avond wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter, Maarten Königs. Het programma van de avond wordt u nog toegezonden.

reiniervandenberg
Reinier van den Berg

U bent welkom!
Wij nodigen u van harte uit om op 29 oktober samen met ons, betrokken inwoners, bedrijven en instellingen werk te maken van onze eigen lokale duurzame energietransitie. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u nu snel aan voor het duurzaamheidscafé via[email protected]. MFA ’t Hart is gelegen aan Den Elt 17, 6644 EA Ewijk.

Heeft u nog vragen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met onze projectleider Gijs Gerrits. Gijs Gerrits is bereikbaar op het algemene telefoonnummer van de gemeente Beuningen 14 0 24 (024 -67 80 800) of per e-mail op [email protected].

Zien wij u tijdens het duurzaamheidscafé donderdag op 29 oktober 2015?

 

 

Cookieinstellingen