Verzoek aanwonenden 4daagse route om water te geven

Foto:

Omdat de weersverwachtingen voor donderdag en vrijdag hetzelfde blijven,
blijven ook de door de organisatie van de Vierdaagse eerder
gecommuniceerde voorzorgsmaatregelen van kracht.Morgen, op de dag van Groesbeek, zal de watercapaciteit op de bestaande waterpunten op de Zevenheuvelenweg worden opgeschroefd. Wat betreft vrijdag: ook dan zal er meer water beschikbaar zijn en wel in de vorm van extra waterpunten. Werd er eerst uitgegaan van zes waterpunten, deze worden uitgebreid met twee stuks. Van die acht waterpunten komen er vijf te staan op de laatste vijftien kilometer vanaf Cuijk. Deze waterpunten bevinden zich bij de Medische Verzorgingspost bij de pontonbrug in Cuijk, in Mook, in Malden, op de Scheidingsweg (Charlemagne) en op het start- finishterrein zelf, in het Julianapark.

EHBO-bemanning uitgebreid
Defensie is gevraagd de Medische Verzorgingspost die zij ’s morgens in gebruik heeft in Overasselt, te verhuizen naar Charlemagne zo gauw de laatste wandelaars in Overasselt zijn gepasseerd. De EHBO-bemanning op de Via Gladiola die normaliter bestaat uit vijftig man, zal vrijdag bestaan uit 75 man. Morgenochtend ontvangt de organisatie advies van Defensie over het al dan niet aanpassen van de bepakking van de militairen.
   
Aanwonenden ruim water geven

De marsleider rekent verder op de traditioneel gulle bereidheid van de aanwonenden langs de route om de wandelaars ruim van water te voorzien. De eerder gegeven adviezen met betrekking tot bedekking van hoofd en nek en het goed blijven eten en drinken gelden nog steeds.

Diskwalificaties
Dinsdag waren er vijf diskwalificaties: vier deelnemers liepen een onreglementaire afstand, een deelnemer werd gediskwalificeerd omdat hij zich al fietsend op het parcours bevond. Vandaag is een deelnemer gediskwalificeerd omdat hij een onreglementaire afstand liep. Daarnaast ontving een militaire deelnemer een gele kaart omdat zijn bepakking niet de voorgeschreven 10 kilo woog, maar slechts 9,6 kilo.

Bron: Stichting DE VIERDAAGSE

Cookieinstellingen