Dorcas Voedselactie 2014

Foto:

Vrijdag 7 en zaterdag 8 november bij supermarkt Jan Linders in Ewijk en zaterdag 8 november bij supermarkt Jumbo in Winssen. De opbrengst van de 19e Dorcas Voedselactie is deels voor Syrische vluchtelingen.Van 2 tot en met 9 november wordt voor de negentiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. In honderden supermarkten, kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit jaar komt ook een deel van de opbrengst ten goede aan mensen die getroffen zijn door het geweld in Syrië.
 
Voedsel voor nu en voor later
Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en komt in actie voor mensen die geen beroep kunnen doen op een sociaal of financieel vangnet. Met de Dorcas Voedselactie 2014 zamelt Dorcas voedsel en geld in. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Het geld besteedt Dorcas aan de transportkosten van de voedselpakketten en aan voedselzekerheidsprojecten. In deze projecten leren mensen in hun eigen levensonderhoud te voorzien door bijvoorbeeld een opleiding te volgen of een microkrediet aan te vragen. Ook krijgen ze begeleiding op de arbeidsmarkt.

Dit jaar streeft Dorcas ernaar om 50.000 voedselpakketten en 350.000 euro aan giften in te zamelen. De Dorcas Voedselactie maakt het voor Nederlanders mogelijk om op een praktische manier in actie te komen voor Syrische vluchtelingen en de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika.
 
Een boodschapje extra! Een collecte extra!
Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen er voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Op deze lijstjes staan producten die samen een voedselpakket vormen. Mensen doen een boodschapje extra en geven dat af aan de vrijwilligers. voor verwerking in een voedselpakket. Op woensdag 5 november wordt in veel kerken Dankdag voor gewas en arbeid gevierd. Een dag om stil te staan bij onze welvaart en die te delen met de allerarmsten. Honderden kerken houden deze dag een extra collecte voor voedsel en voedselzekerheid.
 
Sortering, transport en distributie
Direct na de voedselactie worden de donaties overgemaakt aan Dorcas en worden de ingezamelde goederen door vrijwilligers verwerkt tot voedselpakketten. De voedselpakketten worden daarna zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.
 
Dorcas
Dorcas legt zich niet neer bij armoede in Oost-Europa en Afrika. Ze werkt samen met lokale partnerorganisaties aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten en laat zich hiervoor inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel. Ze is actief op het gebied van ontwikkelingshulp, sociale zorg en rampenmanagement en komt in actie voor de allerarmsten ongeacht ras, religie, geslacht en politieke overtuiging.
 
Cookieinstellingen