Glas met deksel en resten in de glasbak

Foto:

Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Daarom wordt nu met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht gebracht.Met restjes en deksels

De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nu nog makkelijker.
Dekseltjes geen probleem
Vindt je het vies om potjes met nog een beetje mayonaise, sambal, spaghettisaus enzovoorts zonder deksel naar de glasbak te brengen?Laat dan het dekseltje erop. De recyclers hebben daar tegenwoordig geen probleem meer mee. Hetzelfde geldt voor schroef-doppen en kurken.

Wat is wel een probleem?
Waar de recyclers wel grote hinder van ondervinden zijn vuurvast glas (ovenschalen, theekopjes e.d.) en steen en porselein (kruiken, servies e.d.). Wil je meer weten over wat in de glasbak mag? Kijk hier voor meer informatie.
Op kleur scheiden
Wit glas is schaarser: van wit glas kun je wel bontglas maken, maar van bont glas geen wit glas. Scheid daarom het glas op kleur waar mogelijk.
Cookieinstellingen