Zebra’s gesignaleerd in Beuningen

Met de ‘Stop voor de Zebra!’-actie heeft de gemeente vandaag op ludieke wijze aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rondom twee zebrapaden op de Wilhelminalaan en Burgemeester Geradtslaan in Beuningen. Vrolijk geklede ‘zebra’s’ deelden flyers uit aan passerende automobilisten en overstekende voetgangers. 

Doel van de actie is de oplettendheid van zowel de automobilisten, fietsers als de voetgangers te verhogen en het stopgedrag bij zebrapaden te verbeteren. Passanten ontvingen een flyer van de ‘zebra’s’. Door de vragenlijst in te vullen maken ze kans op 2 entreekaartjes voor Burgers’ Zoo, waar ze echte zebra’s kunnen gaan bekijken. Wethouder Piet de Klein hielp mee de passanten op de verkeersregels rondom zebrapaden te wijzen.
Regels zebrapaden
Als voetganger heeft u voorrang op een zebrapad, maar ga daar niet vanuit. Kijk goed uit en check of automobilisten u ook gezien hebben. Zoek daarvoor altijd oogcontact.
Als fietser of automobilist moet u voorrang verlenen aan een voetganger op een zebrapad. Ook als een voetganger op het punt staat om over te steken. Als u niet stopt, riskeert u een boete van  €130,- (als fietser) of € 370,- (als automobilist). In de regio wordt hier binnenkort extra op gehandhaafd.
Cookieinstellingen