Cadeaukaartactie is weer oplichting

Foto: Opgelicht.avrotros.nl

Ook oplichters willen Sinterklaascadeautjes en daar is geld voor nodig. Dit keer proberen zij uw geld in handen te krijgen met een zogenaamde winactie van Gall&Gall. Er is een mail in omloop waarin staat dat er een cadeaukaart te winnen is.

Het lijkt alsof de mail een nieuwsbrief is van Gall&Gall, maar het bericht is weer afkomstig van een bedrijf dat vaker dit soort misleidende mails stuurt, zo meldt de site Opgelicht. Volgens de mail wil Gall&Gall vieren dat de slijterij al 130 jaar lang inspirerend en toonaangevend is voor al hun klanten.

Verliesactie

Net als bij de vorige winacties, wordt na het klikken op de link gevraagd een drietal vragen te beantwoorden. Op de laatste pagina moet men naam, telefoonnummer en e-mailadres invullen. Vul deze gegevens niet in, want dan begint het; Om de cadeaukaart te winnen moet je telefonisch 300 (!) vragen beantwoorden terwijl het beltarief 0,90 eurocent per minuut is. Deze ‘winactie’ kan dus veel geld gaan kosten. Bovendien is het niet zeker dat je daadwerkelijk wat wint.

Spam

Ook zullen uw gegevens worden doorgegeven aan andere commerciële partijen. De kans is groot dat u alleen maar meer spam krijgt. Probeer u ook niet uit te schrijven voor deze mails via de link in het bericht. Zo krijgt het bedrijf dat deze mails stuurt alleen maar bevestiging dat het mailaccount in gebruik is.

Het volgende staat op de laatste pagina waar om invulling van je gegevens wordt gevraagd:

Uit het oogpunt van zorgvuldigheid is aan de teksten en beelden op deze site de grootst mogelijke aandacht besteed. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat de informatie, zoals afgebeeld op uw beeldscherm, voor 100% correct is. Het is onmogelijk om eventuele transmissiefouten volledig uit te sluiten.

Cookieinstellingen