Van Kessel Groep neemt voortouw in uitvoering Participatiewet

Foto: DROOM Beuningen

De Van Kessel Groep, gespecialiseerd in realisatie en beheer van huisvesting, verstevigt haar maatschappelijke rol. Op het adres van het hoofdkantoor in Beuningen opent de Van Kessel Groep woensdag 3 februari om 15.00 uur een bijzonder vergader- en flexwerkcentrum: DROOM! Beuningen.

De nieuwe vergaderlocatie op bedrijventerrein Schoenaker is bijzonder vanwege haar medewerkers: een groot aantal van hen heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij DROOM! Beuningen kan deze doelgroep participeren en zodoende toch meedoen aan de maatschappij. De vergaderlocatie is een initiatief van de Van Kessel Groep in samenwerking met DROOM! Elst, dat zich sinds 2008 toelegt op participatie in de (reguliere) arbeidsmarkt. Jacobien den Biesen, manager DROOM!bedrijven: “Het tot stand brengen van participatie is niet eenvoudig. Het begint bij de wortels van een bedrijf. DROOM! Beuningen verenigt jarenlange ervaring in het ondernemen met expertise in coaching en ondersteuning van deze specifieke doelgroep. De opening van deze vestiging verstevigt onze sociale regionale functie. We streven ernaar om op termijn ook buiten de regio bedrijven aan DROOM! te verbinden.”

De entree van DROOM Beuningen.
De entree van DROOM Beuningen.

 

De kiem van DROOM! Beuningen werd gelegd, toen Rob van Kessel DROOM! Elst bezocht. Van Kessel: “Ik was onder de indruk van het concept”, aldus de directeur van de Van Kessel Groep. “Mensen een kans geven is prachtig. Om daar een goedlopend bedrijf van te maken, is helemaal geweldig. De combinatie van participatie en commercie is wat ons betreft een schot in de roos. We zijn er trots op dat de Van Kessel Groep, als organisatie in de private sector, een steentje kan bijdragen aan de missie van DROOM!”

Het concept spreekt niet alleen de Van Kessel Groep aan. Het vergader- en flexwerkcentrum is mede gerealiseerd door de steun van 174 investeerders die in drie uur tijd een bedrag van € 250.000 bij elkaar hebben gebracht. “Mooi om te zien hoe de participatiegedachte leeft bij onze achterban. DROOM! Beuningen gaat een mooie toekomst tegemoet”, aldus Van Kessel.

DROOM! Beuningen is de derde DROOM!vestiging. Naast de hoofdvestiging in Elst opende september vorig jaar DROOM! De Landerij in Park Lingezegen haar deuren.

Cookieinstellingen