Ewijk B1 verliest op basis van inzet

Ewijk B1 heeft zaterdag met duidelijke cijfers (2-5) verloren van AWC B2.Eerste helft, Ewijk vergeet te scoren (2-2)
Ewijk begon vanaf de aftrap slap aan deze wedstrijd, echter na drie minuten ontstond er een mooie uitbraak op rechts die resulteerde in een strakke voorzet richting de tweede paal waar de linksbuiten klaar stond om binnen te tikken, 1-0.

De thuisploeg begon goed te voetballen. Na een klutsbal op het middenveld, kon de spits van AWC richting het doel van Ewijk. Door een inschattingsfout van de keeper kon AWC de bal rustig over de keeper heen tikken, 1-1. Ewijk bleef de betere ploeg en na 22 minuten werd een doorbraak op links keurig door de rechterspits ingeschoten, 2-1. Wat echter al een aantal weken het geval is, gebeurde ook nu weer: Ewijk vergat door te drukken.
In de 28e minuut volgde een mooie redding van de Ewijkse keeper op een uitbraak van AWC, echter de bal kwam vrij in de 16 meter te liggen. Tussen een woud van Ewijk spelers zag de spits van AWC toch kans om de bal binnen te schuiven, 2-2. Dit tegendoelpunt liet een ommekeer in de wedstrijd zien. Ewijk kwam tot de rust niet meer aan voetballen toe.

Tweede helft, AWC fysiek sterker (2-5)
 In de tweede helft probeerde Ewijk het goede voetbal weer op te pikken, echter binnen één minuut maakte de rechterspits van AWC simpel de 2-3. Ewijk was het spoor bijster terwijl AWC de mouwen opstroopte, fysiek legde Ewijk het af tegen het strijdende AWC. In de 66e minuut viel de 2-4 door een niet oplettende verdediging. In de 75e minuut was er een kleine opleving van Ewijk maar de bal raakte de paal. De ploeg geloofde niet meer in een overwinning. Nadat AWC in de 80e minuut de 2-5 binnen schoot verlieten de dame en heren van Ewijk verslagen het veld met de wetenschap dat er uit een ander vaatje getapt moet worden.

Volgende week speelt Ewijk uit tegen Quick.