Beuningse Boys B3 wordt kampioen in Groesbeek

BEUNINGEN – Beuningse Boys B3 is na een zinderende wedstrijd in Groesbeek kampioen geworden.Zaterdag 11 mei is het dan zover: De uitwedstrijd bij Groesbeekse Boys moet gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Van te voren was er niets aan het toeval overgelaten, trainer Bernard had op woensdag nog een extra training ingelast om iedereen op scherp te krijgen. Er was echter ook sprake van tegenslag, steunpilaar achterin Joris had een fikse knieblessure opgelopen en moet de rest van het seizoen missen en de motor op het middenveld Tim was ’s nachts geveld door het laatste voorjaarsgriepje van het jaar, maar is gelukkig met behulp van een doosje paracetamol nog wel enigszins inzetbaar.Aangekomen in Groesbeek blijkt dat een grote supportersschare is meegereisd. Meest opvallende supporter was Sinterklaas, die was meegekomen met het team van de A1. Dit team had buslijn 5 genomen, die toevallig begint dichtbij de Beuningse Boys velden en eindigt dichtbij de Groesbeekse Boys velden. Zij hebben de hele wedstrijd hun clubgenoten fanatiek aangemoedigd.Als de wedstijd begint, gaan de Boys uit Beuningen fanatiek in de aanval op zoek naar en doelpunt. Dion is daarbij zeer actief. Uit de eerste de beste messcherpe tegenstoot laat de tegenstander keeper Rik kansloos en is er een 1-0 achterstand. De B3 pakt de draad weer op en uit een mooie aanval tikt Stefan na een goede voorzet van Gijs de 1-1 binnen. Vlak voor rust gaat het opnieuw fout, bijna identiek aan de eerste goal scoren de Groesbekers 2-1.En de gelijkmaker komtNa rust is er geen sprake meer van goed voetbal, echter van strijd des te meer. Het kampioenschap lijkt echter ver weg, zeker als de scheidsrechter vanaf één meter afstand niet ziet dat de bal door een tegenstander met de hand uit de goal wordt geslagen. De B3 geeft alles, de snelle rechtsbuiten Jan krijgt enkele goede kansen, maar weet ze niet te benutten. Halverwege de tweede helft kopt Sjors uit één van de vele corners getrapt door Marijn de gelijkmaker tegen de touwen. En ook het winnende doelpuntDe wedstrijd golft daarna op en neer weinig grote kansen en veel strijd. Tien minuten voor tijd maakt Tim met een bekeken schot de 3-2. Het is zijn laatste actie, hij zit er doorheen en wordt gewisseld voor Willem, die de verdediging komt versterken. Er volgen dan nog tien zenuwslopende minuten, met een hoofdrol voor de verdedigers Luuk, Thijs, Daan B. en Daan K. Zij geven nagenoeg niets meer weg, daarbij ondersteund door verdedigende middenvelder Dylan.Na het laatste fluitsignaal is de ontlading groot, op het veld, bij de technische staf en op de tribunes. Het veld wordt in beslag genomen door de Beuningse kolonie en daar wordt al een begin gemaakt met een feestje . Daarna terug naar de kantine in Beuningen, waar door Geert Benders van het bestuur aan elke speler een medaille wordt uitgereikt en het feest wordt voortgezet. Dit is de terechte beloning voor een goed seizoen, waarin het team is gegroeid naar een hechte eenheid. Het toetje volgt nog want over twee weken volgt de bekerfinale, wederom in Groesbeek. Dus: op naar de dubbel!!!!!Tekst/Foto’s: Gerrie Peer

BEUNINGEN – Beuningse Boys B3 is na een zinderende wedstrijd in Groesbeek kampioen geworden.

Zaterdag 11 mei is het dan zover: De uitwedstrijd bij Groesbeekse Boys moet gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Van te voren was er niets aan het toeval overgelaten, trainer Bernard had op woensdag nog een extra training ingelast om iedereen op scherp te krijgen.

Er was echter ook sprake van tegenslag, steunpilaar achterin Joris had een fikse knieblessure opgelopen en moet de rest van het seizoen missen en de motor op het middenveld Tim was ’s nachts geveld door het laatste voorjaarsgriepje van het jaar, maar is gelukkig met behulp van een doosje paracetamol nog wel enigszins inzetbaar.

Aangekomen in Groesbeek blijkt dat een grote supportersschare is meegereisd. Meest opvallende supporter was Sinterklaas, die was meegekomen met het team van de A1. Dit team had buslijn 5 genomen, die toevallig begint dichtbij de Beuningse Boys velden en eindigt dichtbij de Groesbeekse Boys velden. Zij hebben de hele wedstrijd hun clubgenoten fanatiek aangemoedigd.

Als de wedstijd begint, gaan de Boys uit Beuningen fanatiek in de aanval op zoek naar en doelpunt. Dion is daarbij zeer actief. Uit de eerste de beste messcherpe tegenstoot laat de tegenstander keeper Rik kansloos en is er een 1-0 achterstand. De B3 pakt de draad weer op en uit een mooie aanval tikt Stefan na een goede voorzet van Gijs de 1-1 binnen. Vlak voor rust gaat het opnieuw fout, bijna identiek aan de eerste goal scoren de Groesbekers 2-1.

En de gelijkmaker komt
Na rust is er geen sprake meer van goed voetbal, echter van strijd des te meer. Het kampioenschap lijkt echter ver weg, zeker als de scheidsrechter vanaf één meter afstand niet ziet dat de bal door een tegenstander met de hand uit de goal wordt geslagen. De B3 geeft alles, de snelle rechtsbuiten Jan krijgt enkele goede kansen, maar weet ze niet te benutten. Halverwege de tweede helft kopt Sjors uit één van de vele corners getrapt door Marijn de gelijkmaker tegen de touwen.

En ook het winnende doelpunt

De wedstrijd golft daarna op en neer weinig grote kansen en veel strijd. Tien minuten voor tijd maakt Tim met een bekeken schot de 3-2. Het is zijn laatste actie, hij zit er doorheen en wordt gewisseld voor Willem, die de verdediging komt versterken. Er volgen dan nog tien zenuwslopende minuten, met een hoofdrol voor de verdedigers Luuk, Thijs, Daan B. en Daan K. Zij geven nagenoeg niets meer weg, daarbij ondersteund door verdedigende middenvelder Dylan.

Na het laatste fluitsignaal is de ontlading groot, op het veld, bij de technische staf en op de tribunes. Het veld wordt in beslag genomen door de Beuningse kolonie en daar wordt al een begin gemaakt met een feestje . Daarna terug naar de kantine in Beuningen, waar door Geert Benders van het bestuur aan elke speler een medaille wordt uitgereikt en het feest wordt voortgezet.

Dit is de terechte beloning voor een goed seizoen, waarin het team is gegroeid naar een hechte eenheid. Het toetje volgt nog want over twee weken volgt de bekerfinale, wederom in Groesbeek. Dus: op naar de dubbel!!!!!

Tekst/Foto’s: Gerrie Peer