Energieneutraal in 2040: denkt en doet u mee?

Foto: BNG

De gemeenteraad stelde begin dit jaar de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vast. In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. We wekken alle energie die we verbruiken dan alleen nog maar duurzaam op. Duurzame energie is energie uit bronnen die nooit opraken, zoals zon, wind, water en biomassa. Zorgen voor een energieneutrale gemeente, kunnen we niet alleen. We nodigen u daarom uit om met ons mee te denken en mee te doen.

In gesprek

In oktober organiseren we in elk dorp bijeenkomsten om samen met u na te denken hoe we als gemeente energieneutraal kunnen worden. We bedenken hoe we zonder aardgas en benzine kunnen, hoe we duurzaam energie kunnen opwekken en hoe we die zo zuinig mogelijk kunnen gebruiken. Het opwekken van duurzame energie zal vooral met zonnepanelen en windturbines in het buitengebied gebeuren. Hoeveel en waar die komen is nog niet bekend. Dat willen we met u overleggen. Het is belangrijk om nu mee te praten. U heeft dan invloed op de keuzes die we gezamenlijk maken. Wat zijn uw wensen, ideeën en mogelijke zorgen? Zetten we bijvoorbeeld vooral in op windenergie of gaan we voor zonneparken? Wat zijn goede plekken en hoe houden we rekening met hoogte en zichtbaarheid? Daarover gaan we graag met u in gesprek.

Bijeenkomsten in kernen

De bijeenkomsten vinden plaats tussen 19.00 en 21.30 uur op:

  • maandag 9 oktober – bijeenkomst energieneutraal Beuningen
  • donderdag 12 oktober – bijeenkomst energieneutraal Winssen
  • maandag 23 oktober – bijeenkomst energieneutraal Ewijk
  • donderdag 26 oktober – bijeenkomst energieneutraal Weurt

De exacte locaties maken we nog bekend via www.beuningen.nl/energiekbeuningen

Doe mee, denk mee!

Vraag uw buurvrouw, vriend of collega om mee te gaan naar een van de bijeenkomsten. Als u komt, stuur dan een e-mail naar [email protected]. U ontvangt dan extra informatie over de avond en over Energiek Beuningen.

Cookieinstellingen