Duo expositie in ‘de Noodschuur’ te Ewijk

Martin Story en Jan Kuiper exposeren van 13 t/m 19 juni in ‘de Noodschuur’ te Ewijk. Martin maakt, de laatste tijd, vooral abstracte schilderijen in acryl of olieverf. Jan aquarelleert landschappen, bij voorkeur van het rivierengebied. Zij schilderen regelmatig samen.hd7bi7x14nbbnc1k5qsu2u114Martin Story (21-09-1941)
Geboren in Beesd en sinds 1994 in Zoelen woonachtig, heeft in Tiel gedurende 35 jaar leiding gegeven aan een schildersbedrijf met zijn naam. Zijn bedrijf met ongeveer 35 werknemers werd in november 1999 verkocht en Martin stopte met werken. “Sindsdien heb ik meer tijd voor mijn hobby het kunstschilderen in acryl en olieverf”, vertelt Martin. “Deze hobby geeft mij ontspanning en voldoening.”

Vanaf 2011 exposeert Martin, hij heeft meegedaan aan de week van de amateurkunst Prima Vera in Leerdam, ook toonde hij zijn werk verschillende keren op de Leerdamse Kunst vierdaagse. Deze manifestaties waren een groot succes en waren voor Martin een geweldige uitdaging en ervaring. Martin: “Ik heb met name genoten van alle reacties op mijn werk, het geeft energie en inspiratie voor nieuw werk!”

“Sinds een aantal jaren  schilder ik regelmatig samen met Jan Kuiper. Wij inspireren elkaar. Ik kijk met spanning uit naar de expositie in ‘de Noodschuur’. De gesprekken met de bezoekers geven weer ideeën voor nieuwe schilderijen. Het maken van een schilderij, met een goed resultaat, is wat ik nou mooi vind aan kunst.”

pzwm18lg3scilwnz0y5pjcokrJan Kuiper
Kunstenaar Jan Kuiper maakt al jarenlang bijzondere aquarellen van het Rivierengebied. Jan is oud docent schilderen en onderwijscoördinator. Hij heeft ruim 35 jaar in het onderwijs, op de technische school in Tiel ( nu RSG Lingecollege)  en ROC Rivor, gewerkt.

“Ik heb mijn opleiding tot docent schilderen in Zwolle gevolgd”, vertelt Jan. Sinds 1975 woon ik in Tiel. Mij leermeester/collega van toen, Wim van den Anker, adviseerde me om naast mijn drukke baan ontspanning te zoeken. Hij nodigde me uit om een avond in de week te komen tekenen en schilderen en heeft me daarvoor verschillende technieken aangeleerd. Jarenlang heb ik bij hem thuis in zijn atelier en met hem in de natuur geschilderd. Uiteindelijk kwam ik erachter dat aquarelleren het beste bij me paste. Ik aquarelleer voornamelijk landschappen.”

“Het aquarelleren is een spannende manier van schilderen. Dit omdat je bij een aquarel niets meer kunt herstellen of overschilderen. Het werken in de natuur heeft mijn voorkeur maar daarnaast aquarelleer ikj ook binnen aan de hand van foto´s. Het licht is erg bepalend voor de sfeer van een landschap. In mijn aquarellen probeert ik die sfeer te treffen.”

In september 2010 is Jan gestopt met werken waardoor hij meer tijd heeft voor het aquarelleren en exposeren. Bij zijn afscheid heeft hij de genodigden een verjaardagskalender aangeboden.  Op deze kalender staan dertien aquarellen, in vooral blauwe en groenen tinten, van het Rivierengebied. De kalender werd zorgvuldig samengesteld en is gedrukt op speciaal zwaar papier en is te bestellen via zijn website www.jan-kuiper.nl. Op deze website vindt u informatie, daarnaast staan er een 60-tal aquarellen afgebeeld.

De zomer exposities in ‘de Noodschuur’ wordt elk jaar georganiseerd door ‘Het Paulusgilde’ een vereniging van beeldende kunstenaars te Winssen. ‘De Noodschuur’, een oud dijkmagazijn aan Dijk 7 te Ewijk ligt in een schitterend gebied. Een knooppunt fietsroute en wandelroute  (nr. 82 en 83) loopt langs ‘de Noodschuur’, wellicht een idee om een en ander te combineren.

Kijk voor het programma tot oktober 2014 bij het bericht ‘Expositieseizoen De Noodschuur van start‘.

Activiteit: Duo expositie in ‘de Noodschuur’
Datum: 13-06 t/m 19-06-2014

Geopend: Iedere dag van 12.00 – 17.00 uur

Adres: Dijk 7 te Ewijk

Website: www.paulusgilde.nl

Cookieinstellingen