Recept: Duitse biefstuk met gemengde groenten

Foto: RoosVisie

Een makkelijk gerechtje om snel te maken waarin alle voedingswaardes zitten die je nodig hebt voor een goede avondmaaltijd. De aardappelen in dit gerecht zijn gepureerd. Daarop zijn de groenten geschept. Je kunt de aardappelen ook heel laten.

Ingrediƫnten

  • 2 duitse biefstuk (Ć  250 gram)
  • 150 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 150 gram snijbonen, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 2 tomaten gehalveerd, pitjes eruit en in stukjes
  • 300 gram aardappelen
  • 0.5 groentenbouillonblokje
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 2 el philedelphia

Bereiding

  • Zet water op totdat het kookt. Voeg de aardappelen toe (ze moeten onder staan) met schil en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Kook in een andere pan een laagje water en kook de snijbonen en spruitjes beetgaar. Giet ze daarna af.
  • Doe 1 el olijfolie in een bakpan en bak de duitse biefstuk in 15 minuten gaar op middelhoog vuur.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan. Bak de champignons en paprika ongeveer 5 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en een klein beetje water. Verkruimel het bouillonblokje boven het gerecht en roer goed door.
  • Voeg de snijbonen en spruitjes toe. Laat het even sudderen op laag vuur totdat het water is opgelost. Voeg de tomaten toe en roer even goed door.
  • Haal de pan van het vuur en schep 2 el philedelphia light door het eten.
  • Verdeel de aardappelen over twee borden. Je kunt ze even pureren door ze met een vork te pletten, meng er vervolgens een tl philedelphia overheen met een beetje peper.
    Vervolgens schep je de groenten erop. De duitse biefstuk serveer je ernaast.

Kcal: 470

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Cookieinstellingen