Recept: Bloemkool-pompoen en aardappelstamp met baconreepjes en vis

Foto: RoosVisie

Nu de winter over is, toch nog even een gezonde stamppot op het menu.

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 200 gram aardappelen
  • 400 gram bloemkool
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 100 gram champignons
  • 100 gram baconreepjes
  • 150 gram pangasiusfilet
  • 60 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl tijm
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 ml sojamelk/halfvolle melk

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes minuten.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water.
  3. Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosje bij de aardappelen en kook alles nog 15 minuten.
  4. Snij de champignons in schijfjes en de pangasiusfilet in blokjes
  5. Verhit olie in een grote pan.
  6. Bak de champignons een paar minuten, voeg dan de baconreepjes toe. Bak ze samen op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Zet het vuur daarna iets zachter.
  7. Voeg de tijm bij de champignons en baconreepjes en schep goed om.
  8. Doe de pangasiusfilet bij de champignons en laat het geheel even sudderen tot de groenten en aardappelen lang hebben gekookt.
  9. Giet de pompoen, bloemkool en aardappelen af. Doe alles weer terug in de pan. Verhit de sojamelk en doe dit bij de groenten en aardappelen. Stam het geheel fijn en doe de nootmuskaat erbij. Je kunt eventueel ook nog 1 of 2 tl mosterd toevoegen.
  10. Doe als laatste de zongedroogde tomaten (in stukjes) in de puree. Breng om op smaak met peper en zout.
  11. Schep de puree op een bord en schep daaroverheen de champignons met baconreepjes en pangasiusfilet.

Eet smakelijk!
Kcal: 435

TIP: kook je voor je gezin? Maak dan de puree van meer aardappelen en laat de pompoen achterwege. Kies dan voor 200-250 gram aardappelen voor een volwassene en 150 gram voor de kinderen. Je kunt je eigen puree in een apart pannetje maken. Dit is dan met een klein scheutje melk, de rest is voor je gezin.

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Cookieinstellingen