Winkeliers actief voor aantrekkelijk winkelgebied Beuningen

Foto:

Ondernemers in het centrum van Beuningen buigen zich over de leefbaarheid in het centrum. Er vertrekken nog altijd meer winkels dan erbij komen. De lege winkelpanden zijn velen een doorn in het oog. Om de leegstaande panden aan te kleden worden enkele suggesties nader onderzocht op haalbaarheid.Voorbeelden uit andere winkelcentra zijn het tijdelijk toestaan van tentoonstellingen, het aanbieden van ruimte aan meerdere winkeliers tegelijk zodat er een mini-bijenkorf ontstaat of het beplakken van de winkelramen met reclame of grote afbeeldingen.

Behalve de lege winkelpanden hebben de ondernemers ook aandacht voor het organiseren van activiteiten om het winkelend publiek te verleiden naar het centrum te komen. Het centrum moet ook zonder activiteiten een aangename uitstraling hebben. De ondernemers benadrukken daarom dat het belangrijk is om de uitstraling van het winkelgebied op hoog niveau te houden. Een groep ondernemers heeft in mei van dit jaar een schoonmaakactie gehouden en hebben zelf het centrum opgeruimd en onkruidvrij gemaakt. Ook zijn er bloembakken geplaatst en staan er hier en daar borden waarop de bezoekers welkom geheten worden.

Bron van ergernis bij de winkeliers is het uitblijven van de reparatie van het bankje voor bij de C1000. Navraag bij de gemeente levert de informatie op dat de gemeente inderdaad verantwoordelijk is voor het onderhoud van het bankje. “Het euvel is bekend bij ons”, laat een woordvoerster weten. “Er zijn twee planken kapot. De leverancier van de banken maakt de planken niet meer en heeft ze helaas ook niet op voorraad. De planken moeten daarom op maat gemaakt worden. Onze timmerman gaat dit binnenkort doen.”