Gemeenteraadsberichten

Gemeenteraadsberichten – week 04Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

Gemeenteraadsberichten – week 04

Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.

Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

 

 

.

.

 Agenda commissievergaderingen
Hieronder vindt u de agenda’s van de commissies Samenleving en Ruimte. De tijden zijn bij benadering. Een onderwerp kan dus iets later maar ook iets eerder beginnen.
 COMMISSIE SAMENLEVING
Maandag 31 januari
Gemeentehuis, raadzaal
19.00 – 19.30 uur ontvangst
19.30 – 19.45 uur algemeen deel
19.45 – 20.15 uur huiselijk geweld en kindermishandeling > zie uitgelicht
20.30 – 20.45 uur participatiebudget > zie uitgelicht
20.45 – 21.00 uur Wmo voortgangsrapportage > zie uitgelicht
21.00 – 21.45 uur accommodatieonderzoek > zie uitgelicht
 COMMISSIE RUIMTE
Dinsdag 1 februari
MFA ’t Hart, Den Elt 17 in Ewijk
19.00 – 19.30 uur ontvangst
19.30 – 19.45 uur algemeen deel
19.45 – 20.45 uur luchtkwaliteit A50/A73 > zie uitgelicht
21.00 – 21.15 uur tijdelijke inrichting Hutgraaf > zie uitgelicht
21.15 – 21.30 uur bestemmingsplan Schoenaker > zie uitgelicht

 

 Agenda raadsvergadering
De agenda hieronder is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele agenda vindt u op www.beuningen.nl. Klik op Bestuur en organisatie > Vergaderingen > Gemeenteraad.
Dinsdag 15 februari
19.30 uur
Gemeentehuis, raadzaal
• voortgangsrapportage ‘Bezuinigen’
• planning & controlcyclus
• participatiebudget > zie uitgelicht
• Wmo voortgangsrapportage > zie uitgelicht
• accommodatieonderzoek > zie uitgelicht
• tijdelijke inrichting Hutgraaf > zie uitgelicht
• bestemmingsplan Schoenaker > zie uitgelicht
• woningbouwplanning 2011-2020

 

UITGELICHT:
Commissie Ruimte in Ewijk
De commissie Ruimte op dinsdag 1 februari vindt plaats in MFA ’t Hart in Ewijk. De luchtkwaliteit rond de A50/A73 staat op de agenda. We willen zoveel mogelijk inwoners van Ewijk en omgeving de kans geven om aanwezig te zijn bij deze vergadering, vandaar de keuze voor ’t Hart. Dus wilt u meer weten over het onderwerp, dan bent u van harte welkom!

Zie ook: Luchtkwaliteit A50/A73.

UITGELICHT:
Huiselijk geweld en kindermishandeling
In deze presentatie wordt u op de hoogte gebracht van
de voortgang van de werkgroep Huiselijk geweld en kindermishandeling
in de gemeente Beuningen.
Er zijn vier aandachtspunten geformuleerd:
• Signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling
• Melden van huiselijk geweld en kindermishandeling
• Samenwerking en afstemming organisaties
• Terugkoppeling na een melding Het college licht de stand van zaken per aandachtspunt toe.

 

UITGELICHT:
Participatiebudget
De Wet Participatiebudget is in 2009 in werking getreden. met deze wet is het geld dat beschikbaar is voor reintegratie voor uitkeringsgerechtigden, inburgering en volwasseneneducatie samengevoegd tot één participatiebudget.

Met deze aanpak is er meer mogelijk bij het bestrijden van bijvoorbeeld laaggeletterdheid of het effectiever ondersteunen van burgers bij het vinden van een duurzame baan. Kortom, om de participatie van burgers in de maatschappij te bevorderen. In de vorige commissievergadering is de visie op het participatiebudget gepresenteerd, nu zal de raad erover gaan beslissen.

  

UITGELICHT:
Wmo voortgangsrapportage
Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

In april 2010 is het uitvoeringsprogramma 2010 voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeenteraad vastgesteld. Nu volgt een Wmo voortgangsrapportage en uitvoeringsprogramma 2011. Deze rapportage is de laatste op basis van het huidige beleidsplan. Het nieuwe Wmo-beleidsplan wordt voor de zomer aan de raad aangeboden.

  

UITGELICHT:
Accommodatieonderzoek
Het accommodatieonderzoek gaat vooraf aan het nog te bepalen accommodatiebeleid. In dit beleid wordt vastgelegd hoe wij als gemeente omgaan met openbare gebouwen zoals dorpshuizen en sportvelden. Aan de raad wordt nu een tussentijds advies gevraagd over de uitgangspunten van het nieuwe accommodatiebeleid.

 

UITGELICHT:
Luchtkwaliteit A50/A73
Rijkswaterstaat geeft een toelichting op de monitoringsrapportage van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Deze rapportage is gepubliceerd door het RIVM en Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarnaast zal Rijkswaterstaat de stand van zaken van het maatregelenpakket bespreken, waaronder schermen. De gemeenteraad heeft bij de raadsvergadering van 18 januari unaniem een motie aangenomen waarin het college wordt gevraagd om er zorg voor te dragen dat de maatregelen en onderzoeken goed worden uitgevoerd.

De commissievergadering Ruimte vindt plaats in MFA ’t Hart in Ewijk, u bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen.

 

UITGELICHT:
Tijdelijke inrichting Hutgraaf
In het voorjaar van 2010 zijn de Beuningse Boys vertrokken naar hun nieuwe locatie aan de Schoenaker. Aan de raad wordt nu een voorstel gedaan voor de tijdelijke inrichting van het terrein.

De gemeenteraad heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de huidige accommodaties in de kern Beuningen (zie ook: Accommodatieonderzoek). Hierdoor blijft de Hutgraaf een van de opties voor het realiseren van nieuwe accommodaties en/of woningbouw. Voordat er echt gebouwd gaat worden zijn we zeker drie jaar verder. Gezien de ligging in het centrum en het behoud van een goede uitstraling is een tijdelijke invulling van het gebied nodig.

De raad beslist over het voorstel voor de tijdelijke inrichting en het bijbehorende krediet dat nodig is.

 

UITGELICHT:
Bestemmingsplan Schoenaker
Op grond van de Wet ruimtelijke ordening moet een bestemmingsplan iedere 10 jaar worden herzien. Zo ook voor het bedrijventerrein De Schoenaker. Bij het maken van een nieuw bestemmingsplan wordt begonnen met het vaststellen van de kaders en uitgangspunten. Deze vormen de basis voor de verdere vormgeving van het plan.
Cookieinstellingen