Discussieavond over vervuilende A50/A73

EWIJK, 5 februari 2011 – Op 8 februari organiseert de Gelderse PvdA, samen met de afdelingen Wijchen en Beuningen, een avond over de verbreding van de A50.Met name zal worden stilgestaan bij (milieu -) problemen die dit voor de regio zal meebrengen.

EWIJK, 5 februari 2011 – Op 8 februari organiseert de Gelderse PvdA, samen met de afdelingen Wijchen en Beuningen, een avond over de verbreding van de A50.

Met name zal worden stilgestaan bij (milieu -) problemen die dit voor de regio zal meebrengen.

 

De bijeenkomst zal plaats vinden vanaf 20.00u. in MFA ’t Hart, Den Elt 17, 6644 EA Ewijk. Zaal is open vanaf 19 .30u.

De verbreding van de A50 dreigt voor de regio veel grote milieu-problemen met zich mee te brengen: Naast de geluidsoverlast die de duizenden extra voertuigen dagelijks met zich meebrengen, zal vooral de hoeveelheid fijnstof in de lucht sterk toenemen. Deze regio dreigt een van de vuilste gebieden van Nederland te worden. Beuningen wordt in dit verband genoemd als de ‘stoffigste’ gemeente van Nederland. Daarnaast zal het niet verbreden van de afslag A73 bij Knooppunt Neerbosch problemen opleveren voor de bereikbaarheid van de regio.

De vraag die 8 februari centraal zal staan is: Welke maatregelen moeten en kunnen genomen worden om vervuiling van de regio te voorkomen en om ook voor dit deel van het land een goede luchtkwaliteit te waarborgen.

Politici, actievoerders en deskundigen zullen hierover met elkaar en de zaal in discussie gaan.

Naast PvdA-politici Ria Straathof (Beuningse gemeenteraad), Johan de Kievit (Wijchense Gemeenteraad), Yasemin Cegerek (Provinciale Staten) en Jeroen Dijsselbloem (Tweede Kamer) zullen van het Actiecomité A50 EWIJK Marcel Janssen (voorzitter) en een nader aan te wijzen deskundige, aan de discussie deelnemen.

Gesprekleider is Patrick Huisman, programmaleider van de lokale omroep WebFM.

Bron: beuningen.pvda.nl

 

 

Cookieinstellingen