Gemeenteraadsberichten

Gemeenteraadsberichten – week 45Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

Gemeenteraadsberichten – week 45

Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.

Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

.

.

 Agenda commissievergaderingen
Hieronder vindt u de agenda’s van de commissies Samenleving en Ruimte. De tijden zijn bij benadering. Een onderwerp kan dus iets later maar ook iets eerder beginnen.
 COMMISSIE SAMENLEVING
Maandag 14 november
’t Hart, Ewijk
19.30 – 19.45 uur algemeen deel
19.45 – 20.30 uur binnenklimaat ’t Hart Ewijk > zie uitgelicht
20.30 – 21.45 uur presentaties Wwnv, AWBZ en Jeugdzorg > zie uitgelicht
 COMMISSIE RUIMTE
Dinsdag 15 november
Gemeentehuis, raadzaal
19.30 – 19.45 uur algemeen deel
19.45 – 19.55 uur bestemmingsplan Verlengde Molenstraat 12a Winssen
20.00 – 20.15 uur woonwagencentrum Wilgenoord > zie uitgelicht
20.15 – 21.00 uur stand van zaken regionale uitvoeringsdiensten

 

 Agenda raadsvergadering
De agenda hieronder is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele agenda vindt u op www.beuningen.nl. Klik op Bestuur en organisatie > Vergaderingen > Gemeenteraad.
Dinsdag 29 november
19.30 uur
Gemeentehuis, raadzaal
• 2e financiële bestuursrapportage 2011, 12e wijziging begroting 2011
• autorisatie eenmalige budgetten 2011
• binnenklimaat Mfa Ewijk > zie uitgelicht
• woonwagencentrum Wilgenoord > zie uitgelicht
• bestemmingsplan Verlengde Molenstraat 12a Winssen

 

UITGELICHT:
binnenklimaat ’t Hart ewijk
Het gebouw ’t Hart in Ewijk beschikt over betonkernactivering. Deze vorm van warmteopslag wordt gecombineerd met warmteterugwinning en aanvullende verwarmingstechnieken. Als het geheel goed is ontworpen en geïnstalleerd, kan een optimaal binnenklimaat worden geboden. Er zijn knelpunten in de installatie, waardoor het binnenklimaat ernstig wordt verstoord. Vastgesteld is, dat deze knelpunten alleen met een aanpassing van de installatie kunnen worden opgeheven. De raad wordt gevraagd hiervoor geld beschikbaar te stellen. Het college verzorgt een presentatieover de ontwikkelingen van het binnenklimaat in ‘t Hart. Let op: De commissie Samenleving vindt ditmaal plaats in ’t Hart in Ewijk!.

 

UITGELICHT:
presentaties Wwnv, aWBZ en Jeugdzorg
De gemeente Beuningen treft momenteel voorbereidingen voor drie grote beleidsontwikkelingen als gevolg van beleid vanuit het rijk. Het gaat om de Wet werken naar vermogen, Decentralisatie AWBZ en de Transitie Jeugdzorg.

Wet werken naar vermogen
Op 1 januari 2013 gaat de nieuwe Wet werken naar vermogen (Wwnv) in. In deze nieuwe wet worden de bijstand (WWB), de Wsw (sociale werkplaatsen) de Wajong en de wet Wij (Wet investeren in jongeren) opgenomen. Met de Wet werken naar vermogen wil het kabinet dat zoveel mogelijk mensen  via werk in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Decentralisatie aWBZ
Het kabinet wil de AWBZ terugbrengen tot de kern: het bieden van hoognodige en noodzakelijke voorzieningen voor mensen met ernstige beperkingen. Eén van de maatregelen is het overhevelen van de functie ‘begeleiding’ van de AWBZ naar de Wmo. Met deze overheveling worden de gemeenten verantwoordelijk voor deze doelgroep.

Transitie Jeugdzorg
Het kabinet wil vanaf 2014 de ondersteuning en zorg voor de jeugd onderbrengen bij de gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin zal gaan dienen als frontoffice voor alle jeugdzorg.

 

UITGELICHT:
Woonwagencentrum Wilgenoord
Op 18 mei 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Wilgenoord’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan is echter op 13 april 2011 deels vernietigd door de raad van State, waardoor de aanvankelijke plannen tot herinrichting niet doorgaan. Hierdoor ontstaat er een nieuwe situatie en moeten er vervolgactiesworden geformuleerd.

 

 

Cookieinstellingen