Aankondiging Commissieweken en Raadsvergadering

De gemeenteraad van Beuningen komt eens in de vijf weken bij elkaar om besluiten te nemen. Om wel- overwogen besluiten te kunnen nemen, moet je goed geïnformeerd zijn. Dat geldt ook voor politici. Daarom worden enkele weken voor de raadsvergadering commissie- vergaderingen gehouden.Daarin wordt de komende raadsvergadering voorbereid. De commissie Samenleving praat onder meer over welzijn, sport, onderwijs en sociale zaken. In de commissie Ruimte gaat het over ruimtelijke ordening, milieu en openbare werken.

De gemeenteraad van Beuningen komt eens in de vijf weken bij elkaar om besluiten te nemen. Om wel- overwogen besluiten te kunnen nemen, moet je goed geïnformeerd zijn. Dat geldt ook voor politici. Daarom worden enkele weken voor de raadsvergadering commissie- vergaderingen gehouden.

Daarin wordt de komende raadsvergadering voorbereid. De commissie Samenleving praat onder meer over welzijn, sport, onderwijs en sociale zaken. In de commissie Ruimte gaat het over ruimtelijke ordening, milieu en openbare werken.

Laat uw mening horen!
Wilt u uw mening geven of heeft u nuttige informatie over een bepaald onderwerp? Dan is de commissievergadering de plaats om uw zegje te doen. “Zwijgen is zilver. Spreken is goud” is hier het motto. Een inhoudelijke discussie vindt er niet plaats. Daar is de raadsvergadering voor. Daar worden de knopen doorgehakt. Om er zeker van te zijn dat u voldoende tijd heeft om uw verhaal te vertellen, is het wel belangrijk dat u vooraf even contact opneemt met de griffie, tel. 14 024.

In het volgende artikel vindt u de agenda’s voor de aankomende commissievergaderingen en de agenda voor de raadsvergadering. De agenda’s kunnen nog wijzigen. De meest actuele agenda´s staan op www.beuningen.nl. Klik op Bestuur en organisatie > Vergaderingen > Gemeenteraad. Daar kunt u ook de bijbehorende voorstellen bekijken. Deze voorstellen liggen daarnaast ter inzage in de hal van het gemeentehuis, in de bibliotheek en in het Molenhuis.

Te gast bij de Raad
Wie zitten er in de gemeenteraad in Beuningen en wat doen deze mensen eigenlijk?

Meld u aan als gast van de gemeenteraad en u krijgt antwoord op alle vragen. U maakt persoonlijk kennis met de volksvertegenwoor- digers, kunt vragen stellen en neemt een kijkje achter de schermen van de raadsvergadering.

U kunt zich opgeven via internet: www.beuningen.nl  of telefonisch: 024-6780800. Daarnaast nodigt de gemeenteraad van Beuningen maandelijks een aantal willekeurige inwoners uit om bij de raad te gast te zijn.

Natuurlijk bent u ook zonder uitnodiging van harte welkom. De raadsvergadering is openbaar, dus u kunt altijd op de publieke tribune plaatsnemen.

Geef u op voor de nieuwsbrief!
Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de gemeenteraad?

Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief ‘Raadsberichten’ door een e-mail te sturen naar [email protected]. Raadsberichten geeft informatie over de raads- en commissievergaderingen. De belangrijkste onderwerpen op de agenda’s van de komende vergaderingen worden in het kort belicht. Verder is er aandacht voor een actueel onderwerp dat verband houdt met het werk van de gemeenteraad en de raadscommissies.

Raadsberichten komt ongeveer 10 keer per jaar uit.

 

Cookieinstellingen