Latere ontslagdatum bij pensionering voor Beuningse ambtenaren

Foto:

BEUNINGEN, 16 juni 2012 – De gemeente Beuningen gaat ambtenaren die de pensioengerechtigde leeftijd hebben voortaan ontslaan op de datum van de verjaardag.Om bezuinigingen op de kosten van de AOW te realiseren heeft het kabinet besloten de ingangsdatum van de AOW te verschuiven van de 1e van de maand waarin iemand 65 wordt, naar diens feitelijke verjaardag. Gemiddeld gaat hierdoor de AOW-uitkering een halve maand later in en moet de werkgever gemiddeld een halve maand langer loon betalen.In de huidige Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Beuningen (AGB) wordt een  medewerker ontslagen per datum van ingang van zijn pensioen en daarom op de 1e van de maand. Vanwege de landelijke wijziging is de gemeente Beuningen voornemens de AGB op dit punt aan te passen. Beuningse ambtenaren worden vanaf dan ook op de datum dat ze 65 worden ontslagen. Door de ontslagdatum aan de datum van ingang van de AOW te koppelen hoeft de gemeente de AGB niet opnieuw aan te passen als de AOW-gerechtigde leeftijd in de toekomst omhoog gaat. 

BEUNINGEN, 16 juni 2012 – De gemeente Beuningen gaat ambtenaren die de pensioengerechtigde leeftijd hebben voortaan ontslaan op de datum van de verjaardag.

Om bezuinigingen op de kosten van de AOW te realiseren heeft het kabinet besloten de ingangsdatum van de AOW te verschuiven van de 1e van de maand waarin iemand 65 wordt, naar diens feitelijke verjaardag. Gemiddeld gaat hierdoor de AOW-uitkering een halve maand later in en moet de werkgever gemiddeld een halve maand langer loon betalen.

In de huidige Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Beuningen (AGB) wordt een  medewerker ontslagen per datum van ingang van zijn pensioen en daarom op de 1e van de maand. Vanwege de landelijke wijziging is de gemeente Beuningen voornemens de AGB op dit punt aan te passen.

Beuningse ambtenaren worden vanaf dan ook op de datum dat ze 65 worden ontslagen. Door de ontslagdatum aan de datum van ingang van de AOW te koppelen hoeft de gemeente de AGB niet opnieuw aan te passen als de AOW-gerechtigde leeftijd in de toekomst omhoog gaat. 

 

 

Cookieinstellingen