De Week van Kinderen Veilig

Foto:

Jaarlijks worden 119.000 kinderen mishandeld. Dat zijn drie op de 100 kinderen, gemiddeld 1 in iedere schoolklas. De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik vraagt uw hulp om aan kindermishandeling een halt toe te roepen.De Week van Kinderen Veilig is een nieuw initiatief van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. Met deze week vraagt de Taskforce aandacht voor deze grote maatschappelijke problemen. De Week is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen en terug te dringen met hulp en inzet van iedereen.

Internationale Dag van de Rechten van het kind
Op 20 november wordt jaarlijks de internationale Dag van de Rechten van het kind gevierd. De Taskforce heeft besloten om de week rondom die dag te organiseren, namelijk van 18 t/m 23 november.

Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling: hard nodig
Jaarlijks worden maar liefst 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in elke schoolklas te maken met een vorm van kindermishandeling. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Klokhuis heeft begin 2013 vier afleveringen over kindermishandeling gemaakt. Op kindermishandeling.hetklokhuis.nl leest u er meer over en kunt u de uitzendingen bekijken.

Vertrouwenspersoon in de gemeente Beuningen
De vertrouwenspersoon Huiselijk geweld & kindermishandeling in de gemeente Beuningen is te bereiken via 06-43212305 of per e-mail [email protected].

Bekijk de folder met informatie voor gemeente Beuningen
huiselijk-geweld

Cookieinstellingen