Extra oplaadpunten voor elektrische auto’s

Met het plaatsen van vijf nieuwe publieke oplaadpunten faciliteert de gemeente Beuningen eigenaren van elektrische auto’s in ieder dorp binnen de gemeente. In totaal is hiermee plek voor het opladen van 16 elektrische auto’s. Opladen kan vanaf donderdag 26 maart.

De nieuwe oplaadpunten zijn geplaatst bij ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen en bij De Klef in Ewijk. In de kern Beuningen zijn extra oplaadpunten geplaatst bij Sporthal de Tinnegieter, het winkelcentrum (Julianaplein) en het Koolzaadveld. Telkens één parkeerplaats bij het oplaadpunt is gereserveerd voor het opladen met een verkeersbord. Hier mogen geen auto’s geparkeerd worden zonder op te laden.

De oplaadpunten zijn geschikt voor het opladen van alle elektrische en hybride auto’s.

Het opladen kan alleen met een laadpas en tegen relatief lage kosten: € 0,25 per geladen kilowattuur (kWH). Normaal gesproken liggen deze oplaadkosten ruim boven € 0,30. Het volledig opladen van een accu van een elektrische auto kost gemiddeld 5 tot 8 Euro.

Het elektrisch rijden heeft voordelen: elektrische auto’s zijn stil en schoon. Dit draagt bij aan een gezondere lucht en een prettige leefomgeving voor mensen. Ook leveren elektrische auto’s een belangrijke bijdrage aan het klimaat, omdat ze 50% minder CO2 uitstoten dan de gemiddelde auto.

De locaties van de oplaadpunten voor auto’s, maar ook voor fietsers, vindt u binnenkort terug op www.oplaadpunten.nl of www.oplaadpalen.nl. Op deze sites kunnen gebruikers ook een handige app downloaden.

Bron: www.beuningen.nl

Cookieinstellingen