Plastic, blik en pak samen in de plastic afvalzak!

Foto: publiek domein

Wist u dat in 2014 ruim 1/3 van uw restafvalzak of restafvalcontainer bestond uit plastic, blik en pak? Vanaf 1 juni mag u naast plastic verpakkingsafval ook blikken en drankenkartons in de doorzichtige gratis plastic afvalzak aanbieden.

Dit is de zak die u nu al gebruikt voor uw plastic verpakkingsafval. Door ook plastic+ afval te scheiden, houdt u minder restafval over. Zo bent u op een eenvoudige manier goed bezig voor het milieu en uw portemonnee.

Wat gaat er veranderen?

De volgende afvalsoorten mag u vanaf 1 juni in de plastic afvalzak aanbieden:

  • Plastic verpakkingsafval (verpakkingen van vleeswaren, boterkuipjes, flacons);
  • Blik (drankenblikjes, conservenblikken);
  • Pak (melkpakken, kleine drinkpakjes).

Kijk op www.dar.nl/plastic+ voor meer voorbeelden.

Sortering van plastic+

Deze verschillende soorten afval worden achteraf gesorteerd. Het is vele malen goedkoper om blik en sap- en zuivelpakken achteraf te scheiden dan deze afvalstromen apart op te halen. Het plastic afval wordt nu na inzameling in een sorteerinrichting gesorteerd in verschillende soorten plastic, zodat hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Het is heel eenvoudig om blik (magnetisch) en de sap- en zuivelpakken ook op deze manier te sorteren.

Nieuwsbrief Dar

Begin juni ontvangt u als inwoner van gemeente Beuningen een nieuwsbrief van Dar met daarin alle informatie over plastic+.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over plastic+ op www.dar.nl/plastic+ of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via [email protected] of via 024-371 6000.

Cookieinstellingen