Aan de slag met uw landschap

Foto: BNG

Heeft u een idee om het buitengebied nóg mooier en leuker te maken? Wilt u mensen ontmoeten die net als u graag aan de slag gaan met landschap? Kom dan maandag 22 juni 2015 naar de Werkconferentie Landschap. U bent van harte welkom!

Landschap, wat is dat?

Alles wat u in een gebied ziet zoals de boomgaarden, weilanden, agrarische bedrijven, sloten, knotbomen, vogels en woningen vormen samen het landschap. Dit landschap is ontstaan door de natuur en de mens. Het landschap is voortdurend in ontwikkeling. Ook u kunt meewerken aan het landschap.

Van idee tot uitvoering

De gemeente is benieuwd naar de ideeën die er leven en helpt u graag op weg om ideeën tot uitvoering te brengen. Soms in de vorm van een kleine financiële bijdrage, maar vaker nog in het leggen van verbindingen tussen mensen of het begeleiden van een initiatief. Een idee kan van alles zijn, als het maar bijdraagt aan het landschap. Denk aan het aanleggen van wandelpaden, het planten van hoogstamfruitbomen of knotbomen, het ophangen van steenuilkasten of de omvorming van een berm in een bloemenzee. Wij helpen u graag bij de uitvoering, maar verwachten dat u het initiatief neemt.

Werkconferentie maandag 22 juni

Om over de ideeën van gedachten te wisselen, houdt de gemeente op maandag 22 juni 2015 vanaf 19.30 uur een werkconferentie in MFA ’t Hart in Ewijk (Den Elt 17). Heeft u een goed en uitvoerbaar idee om uw woonomgeving mooier te maken? Of heeft u nog geen concreet idee maar wilt u wel meehelpen? We zien u graag! Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘landschap 22 juni’. Bent u zich vergeten aan te melden? Kom dan ook gerust.

Cookieinstellingen