Luchtmacht trainen in de avonduren

Gilze-Rijen, 29 maart 2010, foto's tbv jubileum boek 100 jaar Vliegbasis Gilze-Rijen
Gilze-Rijen, 29 maart 2010, foto's tbv jubileum boek 100 jaar Vliegbasis Gilze-Rijen
Foto: BNG

In de weken 34, 36 en 37 traint het personeel van het Defensie Helikopter Commando in de late avonduren. Bij duisternis vliegen helikopterbemanningen met speciale nachtzichtapparatuur. Het oefenen in de avonduren bereidt de bemanningen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld.

Voor deze periode is toestemming verleend tot uiterlijk 01.00 uur ’s nachts. De helikopters vliegen uit van maandag tot en met donderdag. De bemanningen vliegen vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen en Militair Luchtvaart Terrein Deelen naar de verschillende militaire oefenterreinen van Nederland. De trainingen kunnen uitgebreid worden met deelname door eenheden van de Koninklijke Landmacht of Koninklijke Marine.

Ontheffing

De verleende ontheffing en informatie over vliegbewegingen zijn terug te vinden op internet, zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen via ‘Militaire vluchten’.

Klachten

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen onder ‘ klachten geluidsoverlast’, via telefoonnummer 0161-296100 of het gratis nummer 0800-0226033.

Cookieinstellingen