Startbijeenkomst Beuningse Energievisie

Foto: Para CC BY 2.0

De gemeente Beuningen werkt samen met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en deskundigen aan een Energieneutraal Beuningen. Eind oktober trapten we af in het Duurzaamheidscafé. Nu zijn we klaar voor de volgende stap: het uitwerken van duurzame kansen. En daar hebben wij uw ideeën voor nodig!

We gaan graag samen met u aan het werk op donderdagavond 3 december tijdens de Startbijeenkomst Beuningse Energievisie. In verschillende themagroepen werken we plannen, projecten en voorstellen uit. Heeft u zelf een duurzaam idee of duurzaam project voor ogen, en wilt u dat tijdens een werksessie dieper uitwerken? Laat het ons weten!

“Wij nodigen u van harte uit om op deze Startbijeenkomst aanwezig te zijn. Alleen door intensieve samenwerking tussen gemeente, betrokken inwoners, bedrijven en instellingen kunnen wij namelijk echt werk maken van onze eigen duurzame energietransitie!”

Piet de Klein

Piet de Klein
Wethouder Ruimte, Water en Energie

Opzet van de avond

  1. De avond start met het gezamenlijk verkennen van de mogelijkheden voor de Beuningse energietransitie en wie welke rol daarin kan vervullen: gemeente, burgers, organisaties en bedrijven. We kijken naar de kansen die er zijn op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en voor de lokale circulaire economie. We inventariseren nauwkeurig wat nodig is om voorstellen uitvoerbaar te maken.
  2. Het tweede gedeelte van de avond gaan we in themagroepen aan de slag. In iedere groep is ruimte voor ondernemers, organisaties en bewoners. De groepen worden op afroep ondersteund door experts. De werksessies worden begeleid door verschillende deskundigen van RoyalHaskoning/DHV.
  3. Na de werksessies presenteren de werkgroepen hun duurzame plannen en geven zij aan welke vervolgstappen de komende periode genomen worden om van deze ideeën realiseerbare duurzame projecten te maken.

Waar en wanneer?

De Startbijeenkomst Beuningse Energievisie vindt plaats op donderdag 3 december in MFA ‘t Hart in Ewijk (Den Elt 17). De avond begint om 19.30 uur en we sluiten af met een netwerkborrel rond 22.00 uur. Aanmelden kan via [email protected].

Cookieinstellingen