Samen voor een veilige buurt

Foto: politie

Het maken van drugs is levensgevaarlijk voor omwonenden, omdat dit samen gaat met ontploffingsgevaar en gevaarlijke stoffen. Ook dumping van drugsafval is gevaarlijk voor het milieu en voor de gezondheid van mens en dier.

Signalen herkennen

Drugs worden niet alleen in verlaten schuurtjes in het buitengebied gemaakt. Dit gebeurt ook in garageboxen of woningen midden in woonwijken. Natuurlijk doen criminelen er alles aan om hun activiteiten te verbergen, maar toch kunt u signalen herkennen. Denk bijvoorbeeld aan afgeplakte ramen, camera’s op de gevels, afleveren van chemische stoffen in vaten of jerrycans en vreemde geuren en vreemde personen op vreemde tijdstippen.

Anoniem is echt anoniem

Als u dingen ziet die niet kloppen kunt u dit natuurlijk altijd melden bij de politie via 0900 8844 (bij geen spoed) of 112 (bij spoed). Veel mensen willen liever anoniem melden. Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem (M.), online via meldmisdaadanoniem of telefonisch via 0800 7000. Melden bij M. is altijd anoniem. M. ziet bijvoorbeeld geen telefoonnummers, neemt geen gesprekken op en noteert geen herleidbare gegevens. Anoniem is dus ook echt anoniem.

Cookieinstellingen