Gratis cursus ‘Politiek Actief’ voor inwoners van Beuningen

Raadzaal_20130122_0167
Raadzaal_20130122_0167
Foto: Ger Loeffen

Wilt u meer weten over de lokale politiek in Beuningen? Heeft u interesse in de taken van de gemeente, wie welke besluiten neemt, of wat een raadslid precies doet? Dan hebben we goed nieuws voor u! De gemeente Beuningen biedt een gratis cursus ‘Politiek Actief’ aan, waarin u de ins en outs van de gemeentelijke politiek leert.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de lokale politiek of overweegt actief te worden in de gemeentepolitiek, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de cursus maakt u op een toegankelijke manier kennis met de gemeenteraad en krijgt u inzicht in het werk van raadsleden, waarbij zij hun praktijkervaringen delen.

U bent vrij om na de cursus te beslissen of u wilt deelnemen aan de Beuningse politiek.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die worden verzorgd door ProDemos en is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

  • Donderdag 16 november van 19:30 uur tot 22:00 uur: Introductie en algemene staatsinrichting
  • Donderdag 30 november van 19:30 uur tot 22:00 uur: De gemeente
  • Donderdag 7 december van 19:30 uur tot 22:00 uur: Debatteren
  • Donderdag 14 december van 19:30 uur tot 22:00 uur: De gemeenteraad
  • Dinsdag 19 december van 19:00 uur tot 22:00 uur: Gemeentefinanciën en het bijwonen van een raadsvergadering

De cursus wordt gehouden in het gemeentehuis en heeft een maximum aantal deelnemers van 30 personen.

Wilt u deelnemen aan de cursus ‘Politiek Actief’? Aanmelden kan tot 28 oktober door een e-mail te sturen naar [email protected] met uw contactgegevens. De griffie neemt dan snel contact met u op om u van verdere informatie te voorzien. Grijp deze kans om de lokale politiek beter te begrijpen en wellicht een actieve rol te gaan spelen in uw gemeente!

 

Cookieinstellingen