Burgemeester spreekt oud-militairen toe tijdens veteranenbijeenkomst

jun 20 , 8:56 Gemeente
22 juni veteranenbijeenkomst in beuningen
Burgemeester Daphne Bergman is zaterdag 22 juni één van de sprekers tijdens de jaarlijkse veteranenbijeenkomst in de gemeente Beuningen. De dag, die traditiegetrouw een week voor de landelijke Veteranendag plaatsvindt, is bedoeld als eerbetoon aan alle veteranen die in de gemeente wonen.
De gemeente Beuningen organiseert de dag in samenwerking met Veteranenplatform Beuningen. De bijeenkomst begint om 15.00 uur bij het Veteranenmonument tegenover het gemeentehuis. Ook de voorzitter van het Veteranenplatform en kinderen van basisschool De Vuurvlinder nemen het woord. Na een minuut stilte en het leggen van bloemen en kransen is er een informeel samenzijn voor de veteranen.

Alle veteranen welkom

Veteranen die zijn ingeschreven bij het Veteranen Instituut in Doorn hebben een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst op 22 juni. Wie als veteraan niet is uitgenodigd maar wel aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via [email protected] (ter attentie van Sacha Peters).

Veteranendag 29 juni

De landelijke Veteranendag vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats in Den Haag. Tijdens deze dag, jaarlijks gevierd op of rond de verjaardag van wijlen prins Bernhard, staan alle Nederlandse oud-militairen centraal die in oorlogen of vredesmissies actief zijn geweest. Enkele voorbeelden daarvan zijn de Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Irak en de strijd in Afghanistan. Ook personeel van het voormalig Koninkrijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog is veteraan.

Veteranenplatform Beuningen

Het Veteranenplatform Beuningen komt op voor de belangen van veteranen in de gemeente. Meer informatie over het platform is te vinden op www.veteranenplatformbeuningen.nl .