Gemeente Beuningen onderzoekt luide knallen in Beuningen West en Ewijk (geüpdatet)

jun 18 , 17:02 Gemeente
img 1941 1
UPDATE: De oorzaak en locatie van de luide knallen is gevonden: het gaat om een knalapparaat. Een agrariër gebruikt dit om kraaien op zijn akker te verjagen. In goed overleg met deze persoon is afgesproken dat het apparaat voortaan tussen 21.00 en 07.00 uur uitstaat.
Dit weekend ontving de gemeente Beuningen meerdere meldingen over luide knallen die regelmatig in de avond en de nacht te horen zijn in Beuningen West en Ewijk, met name in de omgeving van de Ficarystraat. Deze geluidsoverlast zorgde voor veel onrust en ongemak onder de bewoners.
Medewerkers van de gemeente waren druk bezig met het onderzoeken van de herkomst van deze knallen. Het onderzoeksteam probeerde de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen om passende maatregelen te kunnen nemen. Bewoners hoefden op dat moment geen nieuwe meldingen meer te maken, aangezien de kwestie al bij de gemeente bekend was en actief werd onderzocht.
Nu er meer duidelijkheid is over de bron van de geluidsoverlast, hoopt de gemeente dat de situatie snel onder controle is en dat iedereen weer van een rustige en stille nacht kan genieten. Tot die tijd wordt gevraagd om geduld en begrip van de inwoners.