Brand in Weurt is onder controle

Foto:

WEURT, 29 oktober 2010 – Er heeft vrijdag een grote brand gewoed bij vleesverwerkingsfabriek Van de Bilt aan de Metaalweg. De brand is inmiddels onder controle en de alarmfase is voorbij. Iedereen kan Weurt weer in en uit. Alle inwoners van Weurt krijgen op vrijdagavond een brief met informatie.Brandresten in uw omgevingEr zijn brandresten en roetdeeltjes in de omgeving van de brand neergedaald. Als u deze in uw directe omgeving aantreft, dan kunt u dit rustig schoonmaken. Ga er niet doorheen lopen, om te voorkomen dat u het meeneemt uw huis in. Wanneer u groente uit eigen tuin wilt gebruiken, dan volstaat het grondig afspoelen van de groente voor gebruik.Mogelijk prikkeling van uw ogenBlootstelling aan de brandresten en roetdeeltjes kunnen mogelijk voor prikkeling van ogen en slijmvliezen zorgen. Is de blootstelling voorbij, dan zullen de klachten ook verdwijnen. Blijft u toch klachten houden, neemt u dan contact op met uw huisarts.Schoonmaakronde door gemeenteDe gemeente zorgt voor een veeg- en schoonmaakronde. Bijzondere objecten zoals speeltuinen krijgen daarbij speciale aandacht.MetingenHet RIVM en de brandweer hebben de hele dag metingen in de rook uitgevoerd. Er zijn in Weurt naast de brandresten en roetdeeltjes (verbrandingsproducten die bij elke brand vrijkomen) geen andere stoffen vastgesteld bij deze metingen.OorzaakEr zal nog technisch onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Daarnaast is de recherche bezig met een onderzoek naar de brand door bijvoorbeeld het horen van getuigen. Naar verwachting zullen beide onderzoeken nog een aantal dagen in beslag nemen.Meer informatieHet publieksinformatienummer en persnummer die waren opengesteld voor vragen zijn vanaf nu niet meer bereikbaar. Met vragen kunt u op vrijdagavond tot 22.00 uur bellen met het algemene nummer van de gemeente, 14 024. Ook op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is dit telefoonnummer geopend.
 
Op de website van de gemeente, www.beuningen.nl vindt u ook een lijst met veel voorkomende vragen en antwoorden.
 
Schaderegistratie
veel voorkomende vragen en antwoorden
Bron: www.beuningen.nl (Laatste update 18:31 uur)

 

 
Eerdere berichtgeving:
Brand Weurt: Kinderen De Ruyterschool worden geëvacueerdWEURT, 29 oktober 2010 – BERICHT VAN DE GEMEENTE: De kinderen op de De Ruyterschool in Weurt worden per bus geëvacueerd naar de Tinnegieter in Beuningen. Ouders wordt gevraagd om binnen te blijven, u hoeft uw kind niet op te komen halen. …..>> Lees verder
 .
Brand Weurt: gevolgen afvalinzameling Weurt WEURT, 29 oktober 2010 – Op vrijdag wordt normaal gesproken het afval opgehaald in Weurt. In verband met de grote brand in Weurt wordt het afval naar verwachting niet meer vandaag opgehaald, maar morgen…..>> Lees verder
 .Grote brand in Weurt: houd ramen en deuren gesloten WEURT, 29 oktober 2010 – Momenteel woedt er een grote brand in een vleeswarenfabriek in Weurt. De politie roept op om ramen en deuren gesloten te houden en niet naar buiten te gaan. Ook is er een publieksnummer ….>> Lees verder
 
 
Beelden van grote brand vleesfabriek Weurt WEURT, 29 oktober 2010 – Er is vrijdagochtend een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt ontstaan bij vlees- verwerkingsbedrijf Henri van de Bilt. Vanwege de grote rookontwikkeling worden inwoners van Weurt via de sirenes ….>> Lees verder

WEURT, 29 oktober 2010 – Er heeft vrijdag een grote brand gewoed bij vleesverwerkingsfabriek Van de Bilt aan de Metaalweg. De brand is inmiddels onder controle en de alarmfase is voorbij. Iedereen kan Weurt weer in en uit. Alle inwoners van Weurt krijgen op vrijdagavond een brief met informatie.

Brandresten in uw omgeving
Er zijn brandresten en roetdeeltjes in de omgeving van de brand neergedaald. Als u deze in uw directe omgeving aantreft, dan kunt u dit rustig schoonmaken. Ga er niet doorheen lopen, om te voorkomen dat u het meeneemt uw huis in. Wanneer u groente uit eigen tuin wilt gebruiken, dan volstaat het grondig afspoelen van de groente voor gebruik.

Mogelijk prikkeling van uw ogen
Blootstelling aan de brandresten en roetdeeltjes kunnen mogelijk voor prikkeling van ogen en slijmvliezen zorgen. Is de blootstelling voorbij, dan zullen de klachten ook verdwijnen. Blijft u toch klachten houden, neemt u dan contact op met uw huisarts.

Schoonmaakronde door gemeente
De gemeente zorgt voor een veeg- en schoonmaakronde. Bijzondere objecten zoals speeltuinen krijgen daarbij speciale aandacht.

Metingen
Het RIVM en de brandweer hebben de hele dag metingen in de rook uitgevoerd. Er zijn in Weurt naast de brandresten en roetdeeltjes (verbrandingsproducten die bij elke brand vrijkomen) geen andere stoffen vastgesteld bij deze metingen.

Oorzaak
Er zal nog technisch onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Daarnaast is de recherche bezig met een onderzoek naar de brand door bijvoorbeeld het horen van getuigen. Naar verwachting zullen beide onderzoeken nog een aantal dagen in beslag nemen.

Meer informatie
Het publieksinformatienummer en persnummer die waren opengesteld voor vragen zijn vanaf nu niet meer bereikbaar. Met vragen kunt u op vrijdagavond tot 22.00 uur bellen met het algemene nummer van de gemeente, 14 024. Ook op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is dit telefoonnummer geopend.

 

Op de website van de gemeente, www.beuningen.nl vindt u ook een lijst met veel voorkomende vragen en antwoorden.

 


Schaderegistratie


veel voorkomende vragen en antwoorden


Bron: www.beuningen.nl (Laatste update 18:31 uur)

 

 


Eerdere berichtgeving:

Brand Weurt: Kinderen De Ruyterschool worden geëvacueerd
WEURT, 29 oktober 2010 – BERICHT VAN DE GEMEENTE: De kinderen op de De Ruyterschool in Weurt worden per bus geëvacueerd naar de Tinnegieter in Beuningen. Ouders wordt gevraagd om binnen te blijven, u hoeft uw kind niet op te komen halen. …..
>> Lees verder

 .

Brand Weurt: gevolgen afvalinzameling Weurt
WEURT, 29 oktober 2010 – Op vrijdag wordt normaal gesproken het afval opgehaald in Weurt. In verband met de grote brand in Weurt wordt het afval naar verwachting niet meer vandaag opgehaald, maar morgen…..
>> Lees verder

 .

Grote brand in Weurt: houd ramen en deuren gesloten
WEURT, 29 oktober 2010 – Momenteel woedt er een grote brand in een vleeswarenfabriek in Weurt. De politie roept op om ramen en deuren gesloten te houden en niet naar buiten te gaan. Ook is er een publieksnummer ….
>> Lees verder

 

 

Beelden van grote brand vleesfabriek Weurt
WEURT, 29 oktober 2010 – Er is vrijdagochtend een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt ontstaan bij vlees- verwerkingsbedrijf Henri van de Bilt. Vanwege de grote rookontwikkeling worden inwoners van Weurt via de sirenes ….
>> Lees verder

Cookieinstellingen