De mening van Beuningen

Foto:

De mening van Beuningen
Het Beuningen Nieuws gaat u regel- matig vragen hoe u over bepaalde onderwerpen in de gemeente denkt. Uw reacties worden vervolgens hier bij  “De mening van Beuningen” geplaatst. Het gaat om de mening van de inwoners van GEMEENTE Beuningen en niet alleen om het dorp Beuningen.

De aftrap van deze rubriek wordt genomen met de vraag
Is het zwembad in Beuningen noodzakelijk?“.
Aanleiding is het gelijkluidende bericht.

Het Beuningen Nieuws is benieuwd naar uw mening of het voor de gemeente noodzakelijk is om een zwembad in stand te houden. Stuur daarom uw mening naar beuningen.nieuws.nl  o.v.v. “Zwembad” en deze wordt hierbij geplaatst.

 

———————————-

maandag 27 september 2010 14:14 

Is in Beuningen een zwembad noodzakelijk? Jazeker!
Beuningen is een grote gemeente met redelijk veel inwoners.
Voor vele van deze inwoners is zwemmen een ontspanning, een leerproces of zijn/haar sport.
Voor kinderen is zwemmen een basis die ze snel onder de knie moeten krijgen. Dit kan bij zwembad de plons.
Daarnaast is schoolzwemmen ook van groot belang.

Het is voor zowel ouderen als jongeren een noodzakelijk gegeven dat er op fietsafstand een zwembad is in onze gemeente.
Laten we zorgen dat er een (mooi nieuw/ gerenoveerd) zwembad blijft !

Mireille

—————————————–
Beste,

Een nieuw groot zwembad voor de gemeente lijkt mij een goed plan, ook al gezien de vergrijzing en de daarmee samenhangende bewegingsproblematiek, bewegen is beter en goedkoper dan doktersbezoeken.
Het zou ook in de grond gebouwd kunnen worden als fundering voor een ander groot gebouw.

Inwoner Beuningen

—————————————–

Een zwembad in Beuningen is noodzakelijk omdat het de attractiviteit van Beuningen vergroot en in de behoefte van veel (jonge) gezinnen voorziet. Schoolzwemmen, de zwemsport, schoonzwemmen, zwemles en vrij zwemmen voor jong en oud zijn onmisbaar voor een levendig Beuningen dat veel te bieden heeft. Indien de exploitatiekosten momenteel te hoog zijn, zou ook een onderzoek ingesteld kunnen worden om dit te verbeteren.
Guido de Bakker, Beuningen

—————————————–

Natuurlijk is het zwembad in Beuningen noodzakelijk, niet alleen omdat ik er met heel veel plezier werk, fijne collega’s heb die zich voor 100% inzetten, maar ook voor al die kinderen, baby/peuters, ouderen, verenigingen, sporters, saunagasten enz. moet het zwembad blijven. Nieuwbouw zou fantastisch zijn! Wij ontvangen veel mensen buiten de regio die enthousiast zijn over de zwemlessen en daarvoor wat extra kilometers willen rijden. Nieuwe aanmeldingen stromen binnen, er zijn zelfs wachtlijsten voor baby/peuters voor de zaterdag, evenementen zoals de zwemvierdaagse en discozwemmen, helemaal leuk voor de jeugd. Kortom, gemeente laat ons niet verzuipen!

Chantal

—————————————–

Een zwembad in Beuningen is zeker noodzakelijk. Zwemmen is een gezonde sport die kan worden beoefend door jong en oud, van baby tot bejaarde. Zeker voor deze twee groepen is het niet praktisch om naar een andere gemeente te moeten gaan om te zwemmen. Het huidige zwembad wordt al volle dagen gebruikt voor schoolzwemmen, zwemverenigingen, recreatief zwemmen, babyzwemmen, auqagym enz. enz. Het brengt mensen aan het bewegen en in contact met elkaar. Een zwembad in Beuningen is van groot belang.

Beuningen

—————————————–

Het zwembad in Beuningen kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar verdwijnen mag het zeker niet!
Een aantal verenigingen maken voor hun sport gebruik van het zwembad, zo ook de vereniging waar ik training geef nl Cadans.
Zwemwater voor clubs is al zo lastig te vinden en indien het bad in Beuningen weg zou vallen zouden wij geen “thuis basis”meer hebben!
Dit betekent dat onze trainingstijden drastisch kunnen veranderen evenals de trainingsdagen en wellicht de locaties!!!
Indien er wordt besloten om een nieuw zwembad elders in Beuningen te plaatsen is het wel van belang dat het huidige zwembad tijdens die bouw wel open blijft!

—————————————-

Natuurlijk moet het zwembad blijven het voorziet zeer zeker in de behoefte van de sporters.
Het is daarbij betaalbaar en ook aan de bar is het gezellig na afloop of tussendoor.
Een zwembad in de gemeente Beuningen is dus zeker geen overbodige luxe.
Wat wel belangrijk is dat het betaalbaar blijft of er nu gerenoveerd wordt of nieuwbouw.
Een inwoner uit Ewijk

—————————————-

Een zwembad in de kern van Beuningen is essentieel voor de gemeente Beuningen. Schoolzwemmen, zwemvereniging, synchroonzwemmen, duikvereniging, ouderen zwemmen. Geen beperkte doelgroep maar een dwarsdoorsnee van de samenleving. Welke sportaccomodatie wordt zo uitgebreid gebruikt. Voetbal- en hockeyvelden worden minder vaak gebruikt en kosten om die reden verhoudingsgewijs veel meer. En laat de sport in de kern. Alle koude kille locaties aan de rand van de dorpen zijn geen goed voorbeeld voor andere sportfaciliteiten.

Machiel

—————————————-

hallo,

natuurlijk moet het zwembad in Beuningen blijven,onze dochter zit op synchroonzwemmen bij cadans. Waar moet dit allemaal naar toe,als de gemeente Beuningen besluit zwembad de plons weg te doen? En alle andere verenigingen die in zwembad de plons zitten, nee we slaan inderdaad te ver door. Ook op de woensdagmiddag gaan de kinderen vaak zwemmen met hun vriendjes, dat kan dan allemaal niet meer. En wat denk je van al dat water wat we in Beuningen hebben. Het is toch fijn dat dan alle kinderen kunnen leren zwemmen in ons mooie zwembad(toekomstige nieuwe bad).
Nee zwembad de plons moet gewoon blijven.Laten we ons daar allemaal sterk voor maken, kom op mensen, Zwembad de plons moet blijven.

—————————————-

Het zwembad moet blijven sowieso voor de zwemlessen, ouderen en de clubs behouden blijven. Het moet alleen opnieuw verbouwd en verbeterd worden.
Dan heb ik het over een zwembad voor zwemles en een apart wedstrijdbad. Dit wedstrijdbad kan dan ook voor wedstrijden gebruikt worden,
dit brengt dan ook weer extra geld in het laatje. Een handige plaats is om het bij de hockey- en voetbalvelden te plaatsen. Zo heb je dan bijna alle sportaccomondaties bij elkaar.
Als het zwembad niet behouden wordt kan er een nog grotere wachtrij komen te staan in zwembad-West want die zijn er nu al. Het zwembad fungeert daarnaast ook als ontmoetingsplek voor ouderen en verschillende goede sporten zoals synchroonzwemmen, duiken en wedstrijdzwemmen. Zo moet je niet onthouden dat deze clubs afgelopen jaar flink in het nieuws zijn geweest.
Beuningen

—————————————-

Het is heel duidelijk; het zwembad moet er komen, voor de verenigingen, de kinderen, de ouderen, de jeugd die niet wil voetballen of hockeyen. Een goed gemoderniseerd zwembad haalt ook mensen uit de omliggende gebieden naar Beuningen toe, wat ook weer goed uit kan pakken voor de lokale ondernemers etc. Wij, als inwoners van Nijmegen gebruiken nu al geregeld het zwembad. Beuningen verdient een goed zwembad.
Nijmegen

—————————————-

Beuningen is in de zwemsport landelijk bekend vanwege de zeer goede prestaties van het synchroonzwemteam van Cadans. De senioren werden in het afgelopen seizoen zelfs landskampioen. Andere teams behaalden landelijk ook podiumplaatsen! Een dergelijke topsportclub moet een gemeente koesteren, met name omdat een nabijgelegen stad als Arnhem niet in staat blijkt om zelfs maar een zwemvereniging met een afdeling synchroonzwemmen op de been te brengen. Het zwembad biedt dan ook niet alleen een basisvoorziening, maar heeft daarnaast een zeer ruime regiofunctie voor de synchroonzwemmsport als topsport. Sluiting van het bad zal leiden tot het wegtrekken van vele talentvolle zwemsters en bijbehorende infrastructuur uit Beuningen. Dat zou zeer jammerlijk zijn.

J.S. te Arnhem

—————————————–

Beuningen sept. 2010
Ik vind dat het zwembad in Beuningen moet blijven.
Wil je verplichten dat alle kinderen naar Nijmegen of naar de Groene Heuvels moeten fietsen om te zwemmen?
En dan nog niet eens over het schoolzwemmen gesproken! En wat dacht je van alle ouderen die hun beweging hebben in het zwembad?
Al met al, het zwembad MOET blijven.

—————————————-

Het zwembad in Beuningen moet blijven. Het is zeer belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen zoals eerder al aangegeven is in het nieuws is dat niet altijd het geval.
Het zwembad in Beuningen zal wel aan een nieuwbouw toe zijn. Laat de mensen die hier regelmatig komen over mee denken.
Ik hoop dat de gemeente een goede beslissing neemt en niet alleen denk hoe ze met nieuwbouw huizen hun eigen kas kunnen vullen.

Hemmy

—————————————-

Zwembad is een toevoeging aan Gemeente Beuningen. Ik ben bij de oprichting van de zwemclub BZC. Dolfijnen nauw betrokken geweest. Deze zwemclub is alleen maar gegroeid, zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Zo’n sociale ruimte mag niet verloren gaan voor de gemeente. Voor het gemeente bestuur moet het wel duidelijk zijn dat er meer is dan alleen maar voetbal of hockey!
G.K.

—————————————–

Naar mijn idee slaan wij met ons allen door. Uiteraard moeten wij met ons allen zuinig zijn en dus kosten besparen waar dit mogelijk is. Voorbeelden hiervan zijn bezuinigen met betrekking tot autoindustrie, papierindustrie, uitgaansindustrie, etc.

Naar mijn idee moeten we natuurlijk niet rigide worden als het gaat om de essentie van ons bestaan, nl. de mens zelf.

Als ik in een verzorgingstehuis kom en ik wordt ontvangen door een praatpaal met intercom in plaats van een hostes achter of bij de ontvangstbalie dan zakt mij de moed toch wel een beetje in de schoenen. Als ik de fabriekskantine zie in deze verzorgings- tehuizen, wat eigenlijk de leefwereld moet zijn van onze bejaarden, hun warme woonomgeving, dan schrik ik wel behoorlijk. Gaan wij inmiddels zo om met de essentie van het bestaan?

Het zwembad, de sportclub (onbetaald), de leefomgeving, daar gaat het, denk ik dan nog slechts om. Het zijn zaken die de elementaire behoeften van de jeugd versterken. Waar zijn wij eigenlijk mee bezig als wij zelfs het ‘mens zijn’ kapitaliseren?

—————————————–

Hallo,
Het zwembad moet absoluut blijven, het is zeker goed voor jonge kinderen om zwemmen te leren, zeker met al die waterpartijen in ons dorp.
Het zou een groot gemis voor Beuningen zijn als “ons” zwembad zou verdwijnen. waar moeten onze kinderen dan voortaan gaan zwemmen?
Groet Gerda

—————————————–

Ik kom uit de Lindenholt naar het zwembad in Beuningen omdat er in Nijmegen een wachtlijst is voor zwemles. Bovendien zijn de lessen hier goed en de sfeer gezellig. Vanuit de Lindenholt is het ook nog eens dichtbij. Wij als gezin zouden dit zwembad missen.

Leontien

—————————————–

Een zwembad voor de 4 kernen van de gemeente Beuningen is noodzakelijk. Het huidige zwembad is ernstig verouderd en brengt hoge exploitatiekosten met zich mee. Verbouwing, modernisering op de huidige lokatie is m.i. niet wenselijk. Nieuwbouw bij de hockey en voetbalvelden is het meest voor de hand liggend. Hier is ruimte voor een nieuw modern zwembad, wat gebruikt kan worden voor zwemlessen, verenigingen etc. Tevens kan de vrijkomende ruimte op de huidige locatie, samen met het ernaast braakliggende terrein dan ingezet worden voor woningbouw. Hierdoor kunnen de kosten van nieuwbouw (deels ) voor de gedekt.

—————————————–

Gezien het aantal inwoners over de 4 dorpen is het noodzakelijk dat het zwembad blijft. Deze zal wel gerenoveerd en uitgebreid moeten worden. Groter bad voor wedstrijden en zwemlessen. Geen suptropisch bad. De locatie zou ook bij de nieuwe sportvelden moeten zijn. Dan kan er op de huidige locatie woningbouw komen.

—————————-

Zwembad moet blijven voor schoolzwemmen, maar ook voor het grote aantal ouderen die behoefte aan zwemmen hebben. Beuningen is te groot geworden om zoiets niet in stand te houden. De Gemeente krijgt natuurlijk steeds minder geld van de overheid, maar moet het geld op de juiste manier verdelen.
Er zijn genoeg mogelijkheden.

FG

—————————————-

zaterdag 4 september 2010 10:26

Een goed onderhouden en prettig bereikbaar Zwembad is een toevoeging aan Gemeente Beuningen. Het huidige zwembad is verouderd. Samen met een goed horecagedeelte en dito commerciele exploitatie kan een zwembad levensvatbaar zijn. Door kinderen en jeugd te “prikkelen” zal – behalve senioren- deze belangrijke doelgroep ook worden bereikt. Door ook gebruik te maken van “landelijke normen” zal het bad nog aantrekkelijker worden en commercieel levensvatbaarder

Ondernemende Beuningenaar

—————————————–

 

Cookieinstellingen