Keizershoeve II

Foto:

EWIJK, 16 november 2010 – De economische crisis bepaalt het tempo en de keuzes bij het realiseren van nieuwbouwplannen in Ewijk. De eerste fase van Keizershoeve I is opgeleverd en eind 2010 wordt gestart met de bouw van de tweede fase van Keizershoeve I.In het oorspronkelijke plan van deze tweede fase was een appartementengebouw ‘ Residence’  gepland. Hierin was plaats voor 22 driekamerappartementen. Dat het gedrag op de huizenmarkt anders is dan op het moment van het maken van de plannen is duidelijk. Het gevolg is dat er er geen vraag is naar de appartementen. De bouw van de appartementen zijn van de baan en vervangen door een plan met 24 zogenaamde grondgebonden woningen. Dat wil zeggen, woningen met een tuin.Bij het realiseren van dit nieuwbouwplan zijn archeologische fondsen gedaan. Het gebied waar een Romeinse Villa onder de grond ligt zal als een groot park ingericht worden. Keizershoeve I is daardoor een bijzondere woonlocatie met een archeologisch monument in haar midden.Op dit moment is gekozen om na Keizershoeve I te starten met de realisatie van Keizershoeve II en niet voor woningbouw rond het MFA. Voor Ewijk waren er meerderde nieuwbouwplannen. Het MFA is indertijd daar neergezet met idee om nieuwbouw er rondomheen te realiseren. Het pand zou nadat alles gereed was een centrale positie innemen. Niemand heeft bij aanvang van dat project een economische crisis met al diens gevolgen voor de huizenmarkt voorzien. Nu staat het gebouw volkomen onlogisch aan de rand van het dorp maar in de toekomst hoopt men hier alsnog te kunnen bouwen.

EWIJK, 16 november 2010 – De economische crisis bepaalt het tempo en de keuzes bij het realiseren van nieuwbouwplannen in Ewijk. De eerste fase van Keizershoeve I is opgeleverd en eind 2010 wordt gestart met de bouw van de tweede fase van Keizershoeve I.

In het oorspronkelijke plan van deze tweede fase was een appartementengebouw ‘ Residence’  gepland. Hierin was plaats voor 22 driekamerappartementen. Dat het gedrag op de huizenmarkt anders is dan op het moment van het maken van de plannen is duidelijk. Het gevolg is dat er er geen vraag is naar de appartementen. De bouw van de appartementen zijn van de baan en vervangen door een plan met 24 zogenaamde grondgebonden woningen. Dat wil zeggen, woningen met een tuin.

Bij het realiseren van dit nieuwbouwplan zijn archeologische fondsen gedaan. Het gebied waar een Romeinse Villa onder de grond ligt zal als een groot park ingericht worden. Keizershoeve I is daardoor een bijzondere woonlocatie met een archeologisch monument in haar midden.

Op dit moment is gekozen om na Keizershoeve I te starten met de realisatie van Keizershoeve II en niet voor woningbouw rond het MFA. Voor Ewijk waren er meerderde nieuwbouwplannen. Het MFA is indertijd daar neergezet met idee om nieuwbouw er rondomheen te realiseren. Het pand zou nadat alles gereed was een centrale positie innemen. Niemand heeft bij aanvang van dat project een economische crisis met al diens gevolgen voor de huizenmarkt voorzien. Nu staat het gebouw volkomen onlogisch aan de rand van het dorp maar in de toekomst hoopt men hier alsnog te kunnen bouwen.

 

 

 

Cookieinstellingen