Foto-expositie Beuningen NU

Foto:

.

BEUNINGEN, 8 januari 2011 – Begin november 2010 is het prachtige fotoboek Beuningen NU verschenen.

Het boek is een uitgave van de Fotogroep Ewijk. Ter ere van het fotoboek is er een foto-expositie te zien in het gemeentehuis.

.

Fotoboek
De Fotogroep Ewijk bestaat maar liefst 25 jaar. Om dit te vieren hebben de leden het boek Beuningen NU gemaakt. Het boek laat Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen zien door de seizoenen heen. Als lezer maakt u op een verrassende manier kennis met de uitzonderlijke natuur, bijzondere mensen, mooie gebouwen, objecten en doorkijkjes die de gemeente Beuningen rijk is. Hiermee is een uniek tijdsbeeld geschapen. Herkenbaar voor nu, bijzonder voor later.

Het boek is voor € 14,95 te koop bij de boekhandels in Beuningen.

Expositie
De foto’s uit het boek zijn ook te zien in een expositie in de hal en de gangen van het gemeentehuis. De expositie is te bekijken tot en met 31 januari 2011, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.


Fotogroep Ewijk
Fotogroep FGE is een vereniging van zo’n 25 amateurfotografen, die elke drie weken samenkomen in de MFA in Ewijk. De leden komen niet alleen uit Beuningen en Ewijk, maar ook uit de wijde omgeving. Door hun fotowerk onderling te presenteren en te bespreken stimuleren en ontwikkelen ze elkaar, om te komen tot de perfecte afdruk in beeld en verwerking. Enkele keren per jaar wordt een gerenommeerd fotograaf uitgenodigd om een lezing te houden en zijn werk te laten zien. Ook worden er contacten onderhouden met andere fotoclubs in de omgeving. Van tijd tot tijd trekt de groep er op uit naar een interessante streek of stad om daar te fotograferen.

De fotografische onderwerpen zijn uiteenlopend: portretten, de mens in zijn leef- en werkomgeving, landschappen, stadstafereeltjes enz. De digitale fotografie en nabewerking op de PC heeft daarbij voor een belangrijk deel het analoge fotograferen verdrongen. Toch zijn enkele leden nog regelmatig in hun doka te vinden.

Meer informatie over FGE staat op hun website: www.fotogroep-fge.nl.

 

 

Cookieinstellingen