Gemeente legt MFA dwangsom op voor ontbrekende ontruimingsplan

Foto:

EWIJK, 8 januari 2011 – Bij de multifunctionele accommodatie ’t Hart in Ewijk ontbreekt een ontruimingsplan.Hierin staat beschreven wie wat doet als het alarm of de sirene afgaat. Bij het verlenen van de gebruiksvergunning is als voorschrift opgenomen dat voor 31 januari 2010 een ontruimingsplan aanwezig moest zijn. Nu, een jaar later is die er nog niet.De stichting is tweemaal per brief verzocht om alsnog het ontrui- mingsplan in orde te maken. Het College is van mening dat in een MFA van deze omvang en met dit grote aantal verschillende gebruikers en bezoekers een onruimingsplan een absolute noodzaak is.

EWIJK, 8 januari 2011 – Bij de multifunctionele accommodatie ’t Hart in Ewijk ontbreekt een ontruimingsplan.

Hierin staat beschreven wie wat doet als het alarm of de sirene afgaat. Bij het verlenen van de gebruiksvergunning is als voorschrift opgenomen dat voor 31 januari 2010 een ontruimingsplan aanwezig moest zijn. Nu, een jaar later is die er nog niet.

De stichting is tweemaal per brief verzocht om alsnog het ontrui- mingsplan in orde te maken. Het College is van mening dat in een MFA van deze omvang en met dit grote aantal verschillende gebruikers en bezoekers een onruimingsplan een absolute noodzaak is.

 

Er is gekozen voor een dwangsom en niet voor sluiting daar het gebouw veilig is; er zijn wel een brandmeldinstallatie en een vluchtplan aanwezig. Het vluchtplan is ook duidelijk zichtbaar in het gebouw.

 

De Multifunctionele accommodatie (Mfa) in Ewijk is sinds eind augustus 2009 open en herbergt onder meer twee scholen, het jongerencentrum, dagopvang voor ouderen, een peuterspeelzaal, kinderopvang en een bibliotheek.

 

 

Cookieinstellingen