Problemen Ewijk moeten op landelijke agenda

Foto:

EWIJK, 12 januari 2011 – Problemen geluidsoverlast en luchtveront- reiniging Ewijk moeten op lande- lijke agendaHet CDA maakt zich zorgen over de nieuwe brug bij de A50 in Ewijk. Wij vinden dat de geluidsoverlast bin-nen de wettelijke normen moet blijven. Ook de volksgezondheid dreigt nu door fijnstof in gevaar te komen.Onze zorgen zijn nog groter geworden door de rapportage van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Volgens dat rapport is de uitstoot van NO2 onaanvaardbaar. In de toe- komst verwacht het NSL geen verbeteringen.Staatssecretaris Atsma geeft aan dat algemene maatregelen te weinig opleveren. Lokale problemen kun je oplossen door het plaatsen van hogere schermen.Het CDA gaat in ieder geval actie ondernemen richting den Haag. Wij hebben contact gelegd met Sander de Rouwe. Hij is woord- voerder in de Tweede Kamer namens de CDA fractie op dit dossier. In samenwerking met Sander zullen wij bij de commissie Infrastructuur en Milieu aandacht voor deze problemen vragen. De CDA fractie Beuningen is van plan de vergadering waarin de rapportage besproken word te bezoeken.We zullen dit in samenspraak doen met de belangengroep A50 in Ewijk.Fractie CDA10-01-2011

EWIJK, 12 januari 2011 – Problemen geluidsoverlast en luchtveront- reiniging Ewijk moeten op lande- lijke agenda

Het CDA maakt zich zorgen over de nieuwe brug bij de A50 in Ewijk. Wij vinden dat de geluidsoverlast bin-nen de wettelijke normen moet blijven. Ook de volksgezondheid dreigt nu door fijnstof in gevaar te komen.
Onze zorgen zijn nog groter geworden door de rapportage van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Volgens dat rapport is de uitstoot van NO2 onaanvaardbaar. In de toe- komst verwacht het NSL geen verbeteringen.

Staatssecretaris Atsma geeft aan dat algemene maatregelen te weinig opleveren. Lokale problemen kun je oplossen door het plaatsen van hogere schermen.

Het CDA gaat in ieder geval actie ondernemen richting den Haag. Wij hebben contact gelegd met Sander de Rouwe. Hij is woord- voerder in de Tweede Kamer namens de CDA fractie op dit dossier. In samenwerking met Sander zullen wij bij de commissie Infrastructuur en Milieu aandacht voor deze problemen vragen. De CDA fractie Beuningen is van plan de vergadering waarin de rapportage besproken word te bezoeken.
We zullen dit in samenspraak doen met de belangengroep A50 in Ewijk.

Fractie CDA
10-01-2011

Cookieinstellingen